@ icity di Alor Setar

Thursday, February 3, 2011

icity ke? Pandai-pandai bagi nama. Hehe. Semalam teman adik Ibu beli handset ni Sentosa. On the way balik singgah tempat ni - berhadapan dengan Masjid Zahir. Dulu masa kecil memang selalu datang sini. Main-main dekat air pancut. Tapi sekarang kat sebelahnya ada pula lampu-lampu cantik. Ramai juga orang lepak bersama keluarga.

 Tempat parking

 Monumen - Pintu masuk la kiranya ni

 Sedang-sedang aja keluasannya - lepas la Ammar buat larian 360 darjah

 Tak pasti apa namanya

 Lampu purple kata Ammar

 Peace ammar

 Ammar with Mak Su bawah lampu gyeen

 Ramai orang posing kat sini

 Masji Zahir di belakang


Menara Alor Star pula jadi background

Okla. Best juga kalau nak lepak bersama keluarga malam-malam. Tapi tak best satu je - sebab depan Masjid. Macam sedih bila fikir ramai dok lepak situ sedangkan azan berkumandang dan rasanya hanya berapa kerat je yang ringan kaki nak lintas jalan pergi Masjid di seberang. Huhu.

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

dz said...

yana,bkn dulu kt depan masjid tu ada air pancut ke? da takde ek?

BabyIbu said...

ha ah. depan masjid ada air pancut tu. Ni sebelah air pancut tu.

eT said...

wahh..kt sana pon ada icuty yer..hehe

Miza Yusof said...

bestnya. miza tak sampai sni lagi. nak kena pi terjah lah. hehe :)

AyuArjuna BiGoshh said...

cantekkkk

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

wah,,,dh ada icity cm kt s.alam...huhu...okla 2...

Adyshariz said...

ict kat shah alam pon tak smpai lagi..camno la den nk pegi kat melako pulak..hehe..sronok jer tgk lampu2 byk..cantik dan happening jer

fa10 said...

saper kata malaysia tak cantik?
saya suka monument tu.. mcm kat negara eropah gitu!

AshAnas said...

huhu, kami pun tak sampai sini lagi...

BIONIC WOMEN said...

Kat alor star pun ada i city ek..cantik..
bilalah dapat gi utara nih...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

hemm...ari2 p pekan pn dh byk pokok2 lampu yg dipasang kt bandar..mmg trend skrg kot majlis perbandaran pasang pokok cmni..kt kelantan ni pn ada gak..deoan istana...time hari keputraan mmg meriah ngn lampu la bndr kota bharu ni....huhuhu

hani syahida said...

la..depan tu dah ada i city ke? xtau pn..padahal dkat umah ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop