@ Jantungku Berdegup

Monday, February 14, 2011

Perasan tak ada banner HeartBeat kat atas tu. Em dah ramai mencuba nasib dan dah boleh cash outkan duit. So Ibu nak cubalah. Harapkan Nuffnnag pun sekarang dah takde BE. Huhu.

Apa benda HeartBeat ni?

HeartBeat ni satu website yang menyediakan perkhidmatan menjual personal gift macam mugs, t-shirt, puzzle - boleh letak gambar kita kat situ. Ibu suka Magnet Puzzle - macam menarik je kan. Harga pun berpatutan.

Jadi kenapa yang ramai sangat letak banner Heartbeat ni?

Sebab melalui program HB!Affliate blogger boleh jana pendapatan sampingan.

Pendapatan sampingan? Macam mana?

Melalui beberapa cara seperti gambar di bawah:



Jadi macam mana nak sertai?

Sila ikuti langkah-langkah ini ye:

1. Mula klik HeartBeat.my
2. Klik Icon HearBeat seperti yang dibulatkan di bawah:


3. Klik Create Account dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue



5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan di bawah)


then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda



8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan HeartBeat


10. Klik GET A CODE


11. Terdapat empat jenis banner yang boleh dipilih. Pilih banner mana nak letak dan Copy Code (bertanda merah bulat).


12. Kemudian paste code kedalam blog di bahagian Design-> Add a Gadget - > HTML/Javascript


p/s: Thanks to MamaAqish for a very complete tutorial.

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

CatlinaFly said...

belum sampai seru hehehe..:) bukan sebab setia dgn Nuffnang ta[i malas nak insert2 coding tu..tgklah kalau terlebih rajin kang, register gak kot

Halen said...

mcm menarik insyallah i'll try.. anyway plz welcome to visit my blog ya.. :)

Mama Zharfan said...

me dtg click HB :)

Seowebtrick said...

I have find here a good suggestion book here....Thanks for this post.

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

baru join heartbeat ker?hemm..okla 2...cuba nasib kt byk tmpt..kot2 ada rezeki..tp lisa punya heartbeat xnaik2 pn..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop