@ Maliia Bakery: Penang

Wednesday, February 9, 2011

Pernah dengar Maliia Bakery? Ibu pun sebenarnya baru tahu. Masa pergi Penang hari tu singgah. Abah borong roti Benggali. Memang seeedaaappp. Lebih-lebih bila cicah gulai tu kan (erkk tiba-tiba lapar pulak) - huhu. Bila Ibu Google nak cari address - wah rupanya siap ada website lagi kedai ni.

 
 Ini kedainya

 Siap ada menu hari ini

 Dalam kedai

 Inilah roti benggali yang diborong. Murah je dalam RM1.20 sebuku.

 Ini lain-lain bun dan pastri yang dijual oleh maliiabakery

Ini pula alamat dan direction die - Ibu amik kat website Maliia Bakey

Oh ya jangan lupa. Bertentangan dengan kedainya ada satu kedai jual roti canai sedap. Ini gambar yang Ibu sempat snap:


Tiba-tiba rasa bestnya dok Penang. Food heaven. :)

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Fitri Senin said...

saya tau ni..pernah kwr kat tv gak..mmg popular roti yg ibu mkn tu..eh mkn x kat kedai nasi kandar yg beratur panjang giller tu...????

isabelle said...

dah rebrand rupenye.dulu malia bakeri, from ismalia bakery.
mcmana cek org penang pun lmbt tau nih.aisey

Ayun said...

mesti roti tu sedap sesedap nama kedainyer...kecur, yum2~~

mummy_adam said...

pernah nampak bakery tu masa makan roti canai tepi jalan tu.. sedap :)

CatlinaFly said...

penang = pasembuq!hoho sedapnyeeerr!

mama darwish said...

Hai bwu Tag ak (:

http://mama-papa-darwish.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

BIONIC WOMEN said...

pernah tengok kat tv..
memang org kata penang ni food heaven kan? lagi melonjak2 jiwa nak g penang nih

AyuArjuna BiGoshh said...

nampak sedap roti2 kat situ....mesti jenguk klu gi penang ni :)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

xpenah lg makan roti benggali..xtau cmna rasanya..hehehe...

mariah_smile said...

sy pon xpnah mkn roti benggali... sy pminat roti taw.. espcially mexico bun, nyum3x..

fa10 said...

roti benggali ni best mkn ngan kaya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop