@ Minyak Untuk Bayi

Monday, February 21, 2011

Masa Ibu lahirkan Ammar dulu, Mak Tok (nenek Ibu) belikan minyak untuk Ammar. Ini fungsinya ala-ala minyak Yuyi. Namanya Minyak Kayu Putih Cap Ayam. Ini rupanya.



Tapi minyak ni lagi best daripada minyak Yuyi. Sebab apa? Sebabnya ialah minyak ni agak panas sikit daripada minyak Yuyi. Walaupun agak panas tapi takdelah sampai sakit baby. Kira ngam-ngam untuk penggunaan kepada bayi. Lepas mandi selalu Ibu sapukan sikit kat perut (sebelum pakai bengkung) dan kat betis dan tapak kaki. Alhamdullilah pakai minyak ni, perut  Ammar jarang sangat masuk angin. Ibu-ibu pun boleh pinjam pakai tau :).

Note: Banyak dijual di kedai jual jamu/ubat

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

LilYofDaPond said...

senang ke nk dpt minyak nih. MIL pon ada suggest kt kite..bagus utk bayi :)

CatlinaFly said...

huhu..E-ein sejsk dah besya ni, abti dgn segala minyak agin..dia tak suka..

so taruk vicks je lah

ms kecik2 dulu pkai minyak yu yi

Mama Kembar 3 said...

kat mana nak beli nih? mama biasa guna yu yee je for my boys & myself. menarik nak try nih

Qaseh said...

Panas dr minyak yu yi...takut kulit baby xtahan je. coz slalu guna minyak telon dan vizk je..

nur rabiatul adawiyyah said...

sy mmg pengguna setia minyak ni...mmg elok sgt..

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

byk jenis minyak utk baby..tp lisa guna minyak yuyi jer utk raisya...dr dulu hingga sekarang...

.:mama dhia:. said...

dari baby sampai sekarang dhia pakai minyak tu jugak..mmg tak tukar yg lain dah.. (^__^)

hasif said...

beri laluan


awas cicak tokek di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop