@ Padang Kota Lama

Wednesday, February 9, 2011

Hari ni sangat sibuk. So entri jalan-jalan cari makan jelah ye. Sebenarnya pergi Penang tu masa Hari Raya Cina lepas. Pergi ambil Ayah kat Sungai Dua pastu terus ke Penang. Singgah Queensbay Mall, jalan-jalan kat Jusco. Separuh kedai tutup tapi orang ramai juga. Tapi kalau Jusco buka, kira okla kan nak jalan and shopping. Heh.

Lepas tu pergi melawat Mak angkat Ibu kat Gelugor. Dalam pukul 6 pergi makan Nasi Kandaq Line Clear. Tak sempat ambil gambar. Sedaap sangat. Menjilat jarilah kata Ayah. Sebelum tu singgah kedai roti Maliia Bakery. Ingat nak terus balik. Pastu, Mama ajak pergi tengok Padang Kota Lama. Mama kata tengok dalam tv dah cantik. Selalu sebelum ni kami pekena pasembur kat Gurney Drive je.

Bila tiba kat Padang Kota Lama, dah nak dekat Maghrib. Ramainya manusia. Ramai rehat-rehat bersama keluarga. Sebab dah Magrib, maka kami pun sembahyang terus kat situ (ada surau disediakan). Lepak sekejap minum-minum aje sebab masih kekenyangan makan nasi kandar tadi.

 Kat tepi pantai

 Kat tempat makan - ramai kan?

 Pasembur - menggunung tu

 Ais kacang dan cendul. Kami order tapi sampai last tak dapat. hukhuk.


Laksa pun ada

Tak sempat pergi Chow Rasta? Kat sini pun ada jual.

So lepas ni, Padang Kota Lama akan masuk tempat wajib singgah ye. Tapi kena pergi petang barula boleh makan-makan sambil tengok laut. Bestt.

17 kawan BabyIbu berkata-kata..:

MamaBatrice said...

best jalan2 ke penang esp bab makanan kat sana...meriah sungguh kan

our CNY and time to collected Ang Pow

BIONIC WOMEN said...

teringin sangat nak makanpasembor kat penang..

Ayun said...

tak pernah lagi g penang~ huhu

kakngah said...

bln dec hrtu g cuti2 mesia kt penang. tak puas mkn pasembuq.. huhuhuhu!!
harus ulang tayang tahun ni ke penang sekali lg..

CatlinaFly said...

pi jalan2 ke pi balik kampung ni yana?

my sis duk penang gak..

Yana said...

mamabatrice - ha ah. kalau g sana agenda makan je keje. hehe.

bionicwomen - pgilah - sedaap

ayun - kn pgi nih - rugi tak pgi..

kakngah - kami penang tu setahun wajib pergi sekurangnya sekali

catlinafly - jalan2. kampung kat kedah. tp dulu pnah duduk sana masa kecil

AyuArjuna BiGoshh said...

tiba2 rasa nak gi bercuti kat penang :)

mirah said...

mirah satu family pun ke penang juga cuti raya cina lps. Ya mmg best pekena pasembur kat sana, satu pinggan rm20 dgn rm29. terkejut kami. Haha tapi makan saja lah.

Tp waktu mlm mmg ramai sungguh org, kami patah balik tg bungah cari mkn kat sana..

✿etiey erywan✿ said...

bestnya pergi penang. tringin nak pergi feringgi :0

~Miss Sukasih~ said...

Hye..x sampai2 lg ke penang nie..dah byk kali plan..tp x sampai lg..bler la nak sampai nie kan..~

Kimmi Zarul Hamzah said...

Jalan je kan...

umi aiz said...

besh kan penang..hr tu pegi xpuas lg rasa hjg th mau g lg la kak..heheh

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

thn lepas dh g sana..tp dlu time blaja kt sana..2 la tmpt selalu lepak mlm2...hehhee...suka kt situ cz lh tgk gelagak org..huhuhu..pasembor kt situ pn agak best..thn lepas kami balon 2 pinggan rm30...hambik ko..mkn la smpai pecah perut...agak terkejut sebenarnya ngn rege dia 2...huhuhu

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

terasa cm nk makan la jeruk penang..huhuhu...nnt blk nk buka peti ais..hope ada lg yg lama2..huhuhu

mariah_smile said...

wah, ritu g penang xsempat jejalan pon.. g exam je huhu.. tp xlulus plak utk intrview..wawawa...

fa10 said...

teringin nak ke penang!

m@Ri@ said...

la tak tau pun mai penang..klu tak leh dating sekali..hehe..maria dok penang..ye ke food heaven?kat KL pun food heaven kot..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop