@ Sambungan entri semalam

Tuesday, February 15, 2011

Semalam kan Ibu dah bagitau Ibu nak pergi France. Pergi holiday. Ayah ada kerja kat sana. So Ibu menumpanglah. Savelah duit hotel dan makan. Kami akan pergi tempat lain dulu kat France. Lepas dua minggu baru pergi Paris.

 Pergi sini dulu for two weeks - Grenoble, France

Tapi kat sana sekarang winter. Thanks to beberapa blogger yang prihatin, sudi bagitau Ibu. Maklumla tak pernah pergi tempat winter-winter ni. Masa pergi Sydney dulu pun, winter dah habis so dah mula panas dan tak sejuk sangat. Tak sempat lagi nak study pasal tempat kat sana disebabkan target nak hantar a few draft thesis before pergi. Maklumlah, pergi pun lama. Nanti kerja terbengkalai susahlah.

Kepada sesiapa yang ada tips pasal kat sana, harap sudi  la tinggalkan kat sini. Kalau ada tips tempat-tempat kat Paris pun bagitahulah ye. Nak baca kat Forum Cari pun tak sempat. Teringin nak pergi a few places:

 Tempat bersejarah

 wajib pergi - Disneyland


 Tempat wajib pergi untuk kaki shopping kata kawan Ibu

Kalau sempat nak singgah sini - factory outlet

Semoga Allah mudahkan perjalanan kami nanti. Sekarang memang agak kelam kabut tengah settlekan kerja-kerja study. Pergi nanti nak rileks dan enjoy. Cuma tak best, sebab plan ni memang sangat mengejut, tak sempatla nak menabung bagai. Maka tak bolehla over2 shopping. Kiranya trip jalan-jalan jelah kan. Heh. Em sesiapa nak order apa-apa pun boleh. Just email k. Mana sempat insyaallah Ibu tolong. Klah Ammar dah panggil tu. Till then.

9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Farra Dhelina said...

best nya nk jln2 ke oversea...

yatie chomeyl said...

hi yana,

dulu dah pergi jalan2 kat france tp masa tu malas nak update blog. tp kalau nak tengok tmpt2 nmenarik yg best nak jalan2 kat sana, tp ada yatie update gmbr jalan2 kat sana

(1) eiffel tower --> https://picasaweb.google.com/dasar.chomeyl/EiffelTower#

(2) notre dame --> https://picasaweb.google.com/dasar.chomeyl/NotreDame#

(3) Concorde --> https://picasaweb.google.com/dasar.chomeyl/ConcordeParis#

(4) Arc de Triomphe --> https://picasaweb.google.com/dasar.chomeyl/ArcDeTriomphe#

(5) louvre museum --> https://picasaweb.google.com/dasar.chomeyl/LouvreMuseum#

(6) wax museum --> https://picasaweb.google.com/dasar.chomeyl/WaxMuseum#

(7) sacre couer *kat sini ada kedai yg jual scarf paris yg murah dan cantik utk buat sourvenir* --> https://picasaweb.google.com/dasar.chomeyl/SacreCoeurParis#

tempat2 tu antara famous tourist spot kat paris lah rasanya.

yang ni pulak entry jalan2 kat disneyland paris -->
http://yatiechomeyl.blogspot.com/2010/12/jom-jalan2-kat-disneyland-paris-pulak.html

yatie chomeyl said...

aaa ni ada tambahan lagi gambar2 tmpt2 menarik kat sana mas ayatie gi dulu2 --> http://chomeyl.fotopages.com/?entry=1207381&back=http://chomeyl.fotopages.com/?page=2

--> http://chomeyl.fotopages.com/?entry=1207307&back=http://chomeyl.fotopages.com/?page=2

Lovely Ayun said...

Selamat Bercuti..Jgn lupa cerita dlm blog Ibu yer~~ :)

✿ etiey ✿ said...

bestnya pergi france.... jln2 obersea

Halen said...

wahhh bestnya ibu holiday kt france lg. semoga selamat pergi dan kembali yer.

Elyn said...

perghh seronok tu nak berjalan jauh!!

~: UmmiNor:~ said...

yana,
galleries laffayetu (satu lg Printemps, sebelah tu je) tu pada saya mahal sikit brg2 dia...

kalu nak shopping mall yg ala2 Alamanda, u boleh naik train pegi La Defense, kat situ ade 1 shopping mall tak ingat ape nama dia :).saya shooping sakan kt situ la dulu.

kalu tgk dr puncak Eiffel Tower, La Defense je yg ade bangunan2 tinggi...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

semoga perjalanan akak & family dipermudahkan olehnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop