@ Oh Eiffle Tower

Thursday, March 17, 2011

Kami pergi Eiffle Tower pada hari terakhir. Beli tiket siap-siap kat laman web ni http://ticket.toureiffel.fr/. So tak payah nak beratur kat kaunter tiket. Ayah beli tiket pukul 10.30 pagi. So kami bergerak awal juga la dari hotel. Ada kawan suggest naik petang, so boleh stay sampai malam. Boleh tengok matahari terbenam dan lampu-lampu. Tapi masa tu asal pukul 6 petang lebih je dah bertambah sejuk jadi kami decide pergi pagi jelah. Sebab selalu pukul 6 petang dah bergerak balik hotel.

 Pagi yang sejuk. Ammar pun mengantuk lagi. Naik metro untuk sampai ke sini. Itupun agak lambat sebab Ayah tertinggal tiket. So Ayah patah balik ambil tiket. Turun de metro, kena jalan merentas taman pula. Memang berjoging la pagi tu. Hehe.

 Dari jauh

 Semakin dekat - padang tepi tu cantik. Tapi banyak anjing membuang. So kena jaga-jaga time jalan.

 Bawah Eiffle Tower. Sampai ngam-ngan 10.30 pagi. Orang belum ramai. Kami pun terus naik. Naik lif ke atas.

Sampai kat atas. Ini bahagian dalam. Kurang sejuk sikit sebab tertutup. nampak tak peta Malaysia kat atas tu. Hehe.
\
 Pemandangan dari atas. Sungai di Paris. Boleh naik cruise kat sungai tu. Tapi sebab sejuk sangat - tak sanggup Ibu.


 Pemandangan dari atas. Taman yang kami rentas pagi tadi.

 Ammar posing dengan teropong. Sibuk minta duit nak masukkan. Ibu cakap rosak je - lagipun takde sape pun guna. So Ammar pun percaya. Die agak moody sebab mengantuk.


 Atas ada lagi


 Ammar dah mula menangis. Sejuk dan mengantuk agaknya.

Ibu yang stress dengar Ammar menangis. Huhu.


 Kedai-kedai kat atas

 Since Ammar dan mula buka radio. Ibu pun tak dok lama-lama. Kesian orang nak berhoneymoon kat situ. Ibu pun mula beratur nak turun.

 Ada satu lubang - boleh nampak terus ke bawah

 Tengok gambar jelah - tak paham

 Area bawah

Oklah bye-bye Eiffle. Nanti jumpa lagi ya!!

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

AkmaFaizal said...

Wah best3..bilalah dapat pegi..huhu

nurul nabila bt medan said...

best2.:P

Syima Emi said...

peta malaysia tak nampak.. flag malaysia nampak ;P bestnya kak dapat pergi kota romantik ni... jeles2..hahahaha

fa10 said...

seronoknya...
kenangan seumur hidup tu!

yantz-yeem said...

beshhhnya!!!alahai ammar x sporting lor..ibu nak berhoneymoon tu ekekeke...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

sonoknya dapat naik eiffel tower..kita kl tower pn lum naik la tau..jakun bebenor rasanya..hahaha

AshAnas said...

bila la nak sampai ni...

nurul nabila bt medan said...

nk naik tempat yg tinggi tu !
nak terjun.hehe;)

nurul nabila bt medan said...

nk terjun !!!

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

alamak ada gak nk naik semata2 nk terjun..ngerinya..hehehe

AkmaFaizal said...

bila tgk balik gambo2 kat sini, cam main game treasure la plak..sejibik view dia..hehe

AkmaFaizal said...

ha ah..peta malaysia cam tak nampak, tpi bendera nampaklah..hehe.. :)

CatlinaFly said...

tak sabar tunggu FM paris sampai..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop