@ Penyelesaian Kepada Baju Singkat dan Takde Lengan

Wednesday, March 23, 2011

Ibu selalu ada masalah kalau nak cari baju yang cantik-cantik. Apa masalahnya? Masalahnya baju sekarang ni sama ada:
  • Singkat. Design dan warna dah cantik. Tapi singkat pula. Walaupun takdelah singkat sampai case nampak dalam-dalaman tapi nampak tak sesuai bila kadang-kadang tersingkat nampak bahagian punggung. So bila pakai baju macam ni, kena la pakai cardigan labuh.
  • Takde lengan. Fesyen sekarang banyak takde lengan. Penyelesain Ibu mulanya beli baju inner. Tapi masalah lain pula bila pakai inner ni. Panas jadinya. Lama-lama Ibu malas pakai lagi baju takde lengan.

Baru-baru ni Ibu terjumpa solution yang paling bagus. Namanya x10der Dahlya. Objektif x10der Dahlya ni adalah "memanjangkan lengan baju yang pendek dan melabuhkan baju yang singkat". Meh tengok sikit.

 Denim Blue - Limited Edition

 Denim Black - Limited Edition

 Cotton - Ada Black dan Pink. Button/bunga tu sekadar hiasan.

 Le Pink Stripe - Limited edition

x10der ni kiranya ganti inner yang kita pakai sekarang. Bezanya die hanya ada tangan dan kemudiannya skirt untuk labuhkan baju kat bawah. Takdalah panas kan. Mesti ramai tertanya macam mana nak pakai. Ibu tunjuk gambar dari majalah dulu ye. Nanti esok lusa Ibu upload gambar Ibu pula. hehe.



Ada saiz XS sampai XXL - kalau berminat nak order boleh klik sini atau babyibu at gmail dot com.

P.s. Ibu pakai best so terus daftar jadi agent. Hehe.

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

E'za a.k.a aiezza sue said...

menarik, tunggu tengok pic Ibu jap lah :)

nurul nabila bt medan said...

lawa larh !
:)

Nigina said...

wahh sangat bagus.. saya pun kekadang tak suka pakai inner.. salah satu jalan penyelesaian ni .. hehehhehe.. thanks

Mama Zharfan said...

wokeh..me nak order satu hehh
me dh ada satu set extender ni, tp kaler grey, nak order yg lawa2 sikit--pakai inner panas kalau kat msia, kat UK memang wajib pakai inner sbb ganti thermal tu heheh

Adyshariz said...

sangat menarik

transformed housewife said...

pertama kali tahu pasal ni. boleh jugak nak cuba ni.

Oyis said...

bagus ni. tp agak pricey sket at least to me huhu.

Mak Izz said...

baru2 ni ada jualan PUSPANITA kat tempat sy ada jual benda ni. tapi x beli sebab harganya .... (belum gaji lagi masa tu)

apepun, mmg best benda ni. sekali tgk pasti tertawan! jual jgn x jual. lelain, beli jgn x beli. hehe..

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

wah..benda baru ni..1st time jumpa..hehehe.bagus gak ada 2..nk kena cuba ni...leh pakai g keje..selalu mslh baje singkat...nmpk punggung...hehe

Nisa' Azman said...

Wow..produk yg hebat!! Mule2 tadi ingatkn baju utk baby la, rupenye utk adults, hehe.. LAwa~!!

Pensil Magik said...

menarik la benda ni.. nak beli ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop