@ Sehari di Genting Higlands

Wednesday, March 30, 2011

Last Friday kami ke Genting Highlands. Join Tok Mama punya family day kat sana. Tapi Ammar tak berapa sihat so takdelah beria naik main-main sangat. Plus kabus sangat tebal di sana.

 Sampai dah tengah hari - so terus main sambil tgg time check in.

 Budak tak berapa sihat - tapi main car ni 3 round jugala. Mula-mula Ibu tak bagi. Takut Ammar cuak dan nak keluar dari kereta. Rupa-rupanya anak Ibu ni dah besar. Rileks je. Siap lambai-lambai.

Pukul 3 petang check in. First time tidur di First World, selama ni pergi Genting balik hari je. Besar rupanya. Siap masuk Guiness World Record - bilik paling banyak - 6000 bilik kot. Tempat nak check in dah macam perhentian bas Ibu rasa.Biliknya comel je - tapi selesa. Kira ngam-ngam la. Muat la kami tidur 5 orang - siap bawa toto tau. Hehe.


Petang lepas Asar, sambung main outdoor pula. Macam malas nak turun sebab sejuk. Tapi rugi pula sebab dah bayar tiket ke park kan.


Posnig dengan Mak Su Tiqah dan Tok Mama. Ammar tidur. Nasib baik bawa stroller.

 Maksu Tiqah posing - wearing x10der denim.

 Ammar tidur jadi Ibu dan Ayah boleh posing berdua. Hehe.

 Ayah dan Maksu naik - apa ke nama benda ni tak ingat pula. Ibu? uish bagi duit pun tak mau. Huhu

 Ammar tidur kepenatan.

 Tengok pun ngeri


Lepas tu kabus dah makin tebal. Ayah dan Mak Su je terus main. Ibu dan Tok Mama balik bilik. Kesian kat Ammar takut sejuk kat luar. Untuk lunch dan dinner - kami makan di Cafe First World. Sedap juga - banyak pilihan. Gambar tak ambil sebab semua sibuk makan. Heh.

Ammar dengan Haris

Ammar pun dah pandai berkawan so lega la sikit. Ini dah kali ketiga Ibu pergi so takdelah excited sangat. Kalau first time dulu memang beriya naik semua. Tak banyak tambah pun mainan die- tambah banyak kedai souvenier adala. Tapi harga mahal. Huhu. Ibu tak beli pun sebab die tulis Malaysia bukan Genting Highlands. Heh. 

Oklah till then. Nak buat operasi kemas rumah jap. Petang-petang sikit upload pasal projek "Jom Singgah". 

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Diyana said...

kali pertama masa pi dgn aku n ateng tu ka?hehe

♥siEha♥ said...

salam singgah n kenal...jom follow..kite dah follow..

Mama Zharfan said...

me pun dh byk kali pegi sini sbb dekat ajer dgn umah me hehe umah me kan kat Gombak

me pernah naik benda yg tinggi melangit tu..siyes rasa menyesal --sbb rasa mcm nak jatuh sbb tersangatlah tingi.. time bujang2 tu me naik heheh

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

syoknya...tp p sana xpenah pn main outdoor...main indoor punya mainan je..2 pn bila ada anak...seblm ada anak just g jalan2 n mkn2 je sana...huhuhu...tp kt sana mmg happening la...mmg sesuai dgn panggilan kota keriangan...huhuh

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

ala..rugi la akak xcuba outdoor punya mainan...hemm..klu lisa nk je cuba tp en.hubby xkasi main benda2 g2...huhuhu...sob..sob

nurul nabila bt medan said...

uish ! nabila tgok bende tu pun takut nak naek !
tinngi semacam jerk !
huhu

nurul nabila bt medan said...

amboi sempat dia tidur.
si ammar tu lena betul.
tu baru nama nye penat "giler"
hehe :)

nunui Joe said...

mcm nama anak buah saya.. :)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

uik..pesal pict last amar jd peace 3..hehehe..peace xjd la..

AkmaFaizal said...

entahle name menda tu apa. dolu2 ade perkataan solero..so ingat solero jelah..

masa bujang pernah naik..siap naik 2 kali tuh..sonok n enjoy..la ni cam tak best dah je..sekejap jer..hehe

AkmaFaizal said...

skang dh ade anak2, husben plak gayat..so tak dapat le nak naik lagi..takde geng..huhu

sape nak naik ngan saya nanti? hehe

hezrina83 said...

eeei seramlah kalau mainan tinggi2 am gitu..cam roller coasterker..mmg ku takkan naek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop