@ Alkisah Bantal Busuk

Tuesday, April 26, 2011

Korang ada bantal busuk? Bantal yang kalau takde mesti tak boleh tidur lena. Ibu ada satu bantal busuk. Dari anak dara lagi. Kaler hijau lumut. Walaupun kalernya tak cantik tapi kalau peluk memang sedaaaap. Masa mula kawin, Ayah dah campak masuk mesin basuh. Penyet sekejep. Tapi pastu ok balik. Walaupun namanya bantal busuk, tapi die tak busuk tau. Huhu. Kalau pergi outstation atau balik kampung, bantal tu confirm Ibu usung. So kalau kat tempat tu bantal tak sedap pn tak kisah, sebab bantal busuk tu ada. Tidur tetap lena.

Gambar sekadar hiasan. Kalau letak gambar betul takut korang pening pula tengok. Hehe.


Alkisah Ammar pula. Die tak suka bantal. Dari baby, kalau diletak bantal. Mesti bantal ke mana-mana. Ibu beli bantal gambar binatang la apa la. Tapi bila tidur mesti tak pakai bantal juga. Tapi kebelakangan ni, huhu. Ammar suka pula bantal busuk Ibu. Tak ingat mula-mula macam mana, tapi yang Ibu tahu sekarang asal nak baring je - "Ibu, Ammar nak bantal Ibu". Huhu. 

Mula-mula Ammar cakap " Ammar pinjam bantal Ibu, Ibu pinjam bantal Ammar". Tapi sekarang, bantal Ibu tu dah jadi feveret Ammar. Di peluk aje time tgk tv ke atau nak tidur. Ayah kata baguslah die suka bantal. Tapi. Tapi Ibu pula tak nyenyak tidur. Ni sebab Ammar, Ibu pasrah jelah bagi. Kalau orang lain mesti Ibu berebut tak bagi. Tapi still malam2. Time Ammar dah tidur dan dah terpusing-pusing (Ammar tidur malam pusingannya cecah 360 darjah). Ibu ambil juga bantal tu peluk. Kadang-kadang boleh pula die sedar dan minta balik. Huhu. Inilah namanya sayang anak. Walau Ibu sekarang dah tak berapa nyenyak tidur, tapi demi Ammar - ambillah sayang. Huhu.

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

amirah said...

saya pun ada..hehe..tp buleh pulak lepas kawen husben pun nk berebut sama..sebab bantal tu sedap sebb guna kekabu..lembuttt...sejukkkk je

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

bArdbOO said...

terpaksala ibu mengalah dgn ammar.. =)

Jom Lawat: Blog Bardboo DAN Sweet Child
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

♥MiZz-siHa♥ said...

dl kt ade bntl busuk...
lps kawn dah xde..
anak kite yg 1st pon xsuke tido pkai bntal..

zaidah said...

macam manalah klu bantal busuk tu di basuh.....mesti mencarik....

Diyana said...

weh,akunye sarung bantal..awal kawin,ateng dah baling sikit lg nak masuk bakul sampah.siut je kan.haha.aku sorok lps tu,nk tido baru bawa keluar.hihi.tp skrg,dah tak ade..aku redha ajela..susah nak berbusuk2 dgn sarung tu..kiri kanan katil penuh dgn patung2 mia n ali..*aku ingat rupa dan bagaimana rasanye memegang bantal busuk ang tu.-sejuk.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop