@ "Jom Singgah" by BabyIbu

Monday, April 4, 2011

Objektif Projek "Jom Singgah"
Projek  ni bertujuan untuk meluaskan kenalan sesama blogger dan juga pendedahan untuk produk bagi Ibu dan Baby. 
Tempoh 
April sehingga Ogos 2011. Terdapat beberapa fasa:
Sehinggan 30 April 2011 - Peserta hantar permohonan
Mei 2011 - Pemilihan peserta dan sesi draft review dan temubual
 Jun - Ogos 2011 - Review dan temuramah dengan peserta terpilih akan dipaparkan dalam BabyIbu

Terdapat dua kategori:

Jom Singgah - Blogger
Kategori untuk blogger ini akan memaparkan soal-jawab bersama blogger terpilih. Ini merupakan peluang terbaik untuk semua blogger terutama bagi yang baru. Pemilihan akan dipilih secara adil - terdapat kuota untuk blog yang dah popular dan blog baru.
Syarat-syarat kemasukan
  1. Add BabyIbu di blogroll/bloglist anda. 
  2. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  3. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda dengan tajuk "Jom Singgah"  by BabyIbu (jangan lupa link balik ke entri ini). - copy paste je pun boleh.
  4. Dalam entri tersebut, nyatakan kenapa anda patut dipilih sebagai peserta "Jom Singgah". (Bonus point: nyatakan keunikan, kelebihan dan tarikan utama blog anda)
  5. Pastikan blog yang disubmit entri adalah blog utama dan bukannya blog untuk contest.
  6. Bila dah siap, tinggalkan link entri di entri ini beserta dengan kategori yang dipilih dan email address.
 Contoh: Jom Singgah - Blogger - email anda - link anda
Jom Singgah - Shoppe
Kategori untuk blogshop ini akan memaparkan review mengenai produk untuk Baby dan Ibu. Setiap blogshop boleh menghantar banyak penyertaan. Satu penyertaan hanya boleh melibatkan satu produk sahaja.

Syarat-syarat kemasukan
  1. Add BabyIbu di blogroll/bloglist anda. 
  2. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  3. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda dengan tajuk "Jom Singgah"  by BabyIbu (jangan lupa link balik ke entri ini). - copy paste je pun boleh.
  4. Dalam entri tersebut, nyatakan kenapa anda patut dipilih sebagai peserta "Jom Singgah". (Bonus point: nyatakan keunikan, kelebihan dan tarikan utama produk anda)
  5. Bila dah siap, tinggalkan link entri di entri ini beserta dengan kategori yang dipilih dan email address. 
 Contoh: Jom Singgah - Shoppe - email anda - link anda

Tempoh hantar penyertaan: Sehingga 30 April 2011. Hanya 25 peserta yang akan dipilih untuk setiap kategori. Hadiah? Hadiahnya ialah pendedahan atau review percuma di blog BabyIbu. Good luck semua!!!

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nurul nabila bt medan said...

wow !
bunyi cam syiok jerk !
nanti nabila join ye.
sbb skunk ngah buzy ckit.
:D

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

hemm..nnt nk join...tp skrg ni mls nk join mana2 contest n ga lg...huhuhu

transformed housewife said...

ok. nak join juga nanti.

CatlinaFly said...

insya allah akan join!siapa tak suke dapat review free..;)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

huhuhu...cpat2 rebut peluang utk di review

Sherry said...

Jom Singgah-Blogger http://whatsmorethanblog.blogspot.com/2011/04/jom-singgah-by-babyibu.html

sherrygo at hotmail dot com

Mak Izz said...

wow menariknya. ada ksmptn insyaAllah sy cuba.

Nisa' Azman said...

sy join ye... ^_^

Jom singgah - Blogger - greennnpanda(at)gmail(dot)com - http://greennnpanda.blogspot.com/2011/04/jom-singgah-by-babyibu.html

thanks tau!! XP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop