@ Kenangan ke Sydney Part - 2 - Shopping

Wednesday, April 6, 2011

Sambungan dari Part 1 - kali ni nak cerita agenda shopping kat Sydney pula. Hari ketiga kami pergi ke DFO - Factoty outlet. 


Signboard depan DFO - ingat nak pergi tengok Sydney Olympic Park tapi time nak balik dah kepenatan. Ok tak payah cakap banyak-banyak jom masuk.

Posing kat luar dulu - nota penting: Ammar masih takde stroller waktu ni. Memang senget Ibu dibuatnya.

Banyak juga kedai dalam ni tapi brand Australia. Gambar tak banyak ambil sebab semua penat gilir-gilir dukung Ammar. Barang lagi. Ayah punya kasut tercabut tapak so beli kasut Timberland.


Ini je ada untuk kanak-kanak - Pumpkin Patch. Memang berbaloi beli. Up to 70%. Kain memang sedap.Kat Malaysia memang Ibu tak beli - mahal. So lepas la Ammar pakai baju brand ni sampai sekarang bila time raya tu. Ada la 2-3 helai Ibu beli sampai ammar 3 tahun.


Dalam pukul 3 petang kami balik. Kena tunggu bas dulu. Pastu naik train. Muka memang kepenatan. My MIL borong cadar - er tak ingat pula brand apa. Ibu? tak beli pape pun. sob sob. Sebab time ni fashion winter. Handbeg pula brand Australia Ibu tak minat sangat.

Satu lagi tempat wajib pergi ialah Paddy's Market. Ini tempat beli cenderahati la. Memang murah-murah. Dua kali pergi juga. Tapi kalau tak salah Ibu die hanya buka mulai hari Rabu sampai Ahad. 

Time ni dah ada stroller  - yeayyy

Macam kat padang besar pun ada. (Comotnya Ibu time ni - huhu).  die bawah bangunan so memang panas. Ammar memang meragam jelah.

Yang glamer di sana. Didgeridoo namanya. Ni alat muzik tau. Adik Ibu pesan. Tapi berat bebeno. So kami beli yang kecil jelah - hanya untuk hiasan. Hehe.

Depan tu pula ada Chinatown. Kami pun jalan-jalan jelah. Banyak barang macam kat Petaling street.


 Tersinggah kat sini

Beli satu - tulis nama Ammar

Satu lagi tempat kami singgah beli barang ialah Coles - ala-ala Giant. Beli susu dan sebagainya. Agak dekat dengan hotel tapi hari keempat baru tahu. Huhu. Die bawah park rupanya.



Itu jelah aktivi bershopping di Sydney. Next entri part sightseeing pula ye. Maraton ni. Kalu tak lupa lagi. Pas ni marathon Paris pula. Huhu.

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nurul nabila bt medan said...

had0i yai !
cemburu nengok diaorang shopping sakan !
:(

Qaseh said...

bestnyer shopping dan jenjalan kat sane....tentu seronok...happy baca entry ni..insyallah ada rezeki kami pun nak pi sane juga...

ida said...

heavennyaa...

MaMa RaSZiaTi said...

Bestnye dpt g sne & shopping...Saya pn berangan gak nk jln2 kt sne..hehehe....

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

sonoknya jalan2...huhuhu...bila tgk pict cm kita dh penah g sana..huhu..menghayati kn..huhu.leh tgk org p sana pn dh ok..nk p sndiri myb xkesampaian kot

nurul nabila bt medan said...

comei larh bende keta api tuh :B

hezrina83 said...

chantek nama ketapi wat nama ammar..beshnyer shopping..tapi mmg kat sane barang murah dr msia.msk msi jd mahal.mcm china,g borong barang kat sana sedap.2,3 kali price drp msia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop