@ Korang suka bling bling?

Wednesday, April 27, 2011

Last weekend, MIL ajak pergi Malaysia International Gold & Jewellery Fair 2011. MIL dah pergi last year. Katanya kalau nak beli berlian memang murah la. Ibu pun apa lagi - dari tahun lepas la mengumpul duit nak ikut sekali punya pasal. Yelah kalau pergi tengok saje - sedih la pula kan. Huhu.

Ruang masuk.

Pameran ini diadakan di KLCC Convention Centre. Nak masuk kena bayar RM10. Macam MIL sebab dah pergi hari tu - so die dapat invitation card. Masuk free. Tak ramai orang pun. Security memang ketat. Siapa polis pakai pistol/senapang bagai.


Antara barang yang dijual. Banyak juga penjual. Kiranya ini direct dari kilang. Itu boleh dapat harga murah. Dari Malaysia ada, dari Sinagore ada, dari Hong Kong ada. Ibu tak ambil gambar semua - takut dengan security guard kat situ. Memang banyak la bling-blingnya. Sampai mata pun bling-bling. Nasib la poket blur-blur aje. So tengok gitu-gitu je.


Ibu beli di kedai ni. Taka dari Singapore. Agak murah la. Cincin ada berlian sebiji besar pastu ada berlian kecil tepi-tepi tu baru dalam RM400. Gelang-gelang pun murah. Kalau rantai emas putih siap dengan pendant pun baru dalam RM400 juga. Kalau yang banyak berlian tu diorang boleh bagi murah, kalau gold biasa tu ikut harga pasaran lah ye. Tapi takut juga nak pegang-pegang - yang cantik-cantik meletup semua harganya meletup. Dapat tengok pun jadilakan.

Cantik kan cincin ni? Ini bukan la cincin Ibu beli. Saje try je. Heh.


Ha gedebuk tak gelang ni. Reganya dekat RM13k. Harga sebelum diskaun. Ada kisah lucu di sebalik gelang ni. Salesman tu beriya suh my MIL pakai. My MIL pun pakai la. Pastu dok sibuk2 beli. Sampai dah bayar dah bergerak ke kedai lain. Salesman tu lupa langsung pasal gelang ni. My MIL saje je nak tengok die ingat ke tak. Rupanya sampai siap my MIL beli barang kat kedai lain pun die tak datang cari. Bahaya betul. Dahla takde kamera kat situ. 

Masa nak balik - MIL pun singgah kedai tu balik. Panggil salesman tu ke tepi. Pastu bagitau die, die lupa minta balik gelang. Pucat lesi muka mamat tu. Memang nampak la muka die lain. Nasib la die kita ni baik tak ambil barang orang, kalau dapat kat orang lain - memang potong gaji tah berapa bulan. Bahaya betul. 

So kalau korang berminat nak cari cincin ke gelang ke. Sila la kumpul duit dari sekarang. Next pameran bulan 7 kalau tak salah. Kalau ada Ibu inform ye. :)

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

iduraz said...

sangat cantik gelang tuh..fuhh..kalo ilang la, mau nagis penjual tu ek..careless tui

YAYA AZURA said...

13K ?? mak aih .. patut masa pulangakn tu mintak hadiah ngn salesman tu .. cincin ke sebentuk ..hihi...

amiey lee said...

hi wahh dtg tempat kita ye..heee
hee shopping emas+berlian..

sonok kan?? kta pun pegi jugak..tapi takut sebenar nak pegi..takut terbeli..huhuhu budget lari kekekek

next pameran bulan 17-10 jul
jemput datang...homedec hujung minggu ni..shopping perabut plak.

Bionic women said...

nasib bek ler dapat customer yg jjur kan? kalau x...naya salesman tu..patut bagi reward ler kat ibunyer MIL..hehe

♥MiZz-siHa♥ said...

xtau pon ade fair mcm nie..klau p mmg bling2 la mata...
kena simpan duit bnyk2 nie...hehe

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

aNiM said...

suka bling bling tapi duit blur blur.hehe.

wahh..boleh pulak salesman tu tak perasan ye?nasib baik kena kat customer jujur.kalau tak..meraung lerr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop