@ Buku untuk anak anda

Monday, June 6, 2011

Sebagai Ibu Bapa kita selalu cari benda terbaik untuk anak kita. Contohnya dalam mencari buku - kita mencari yang terbaik supaya anak kita belajar daripada bahan yang baik. Hari tu pergi Pesta Buku - banyak rupanya bahan bacaan. Tapi mahal-mahal - ada yang mencecah ribuan. Nak beli yang murah sangat - diorang main buat je. Kalau perasan banyak buku murah-murah tu agak tak sesuai gambarnya ataupun ayatnya. Huhu.

Ibu pesan dari kawan Ibu kat UK. Koleksi buku untuk bacaan Ammar. Sangat-sangat murah berbanding harga Malaysia. Ibu ada beli lebih (hanya ada dua set each) - if berminat just email k. Buku ni akan sampai Julai - boleh la demo kat korang. Tapi at that time tak pastilah dapat harga sama ke tak. Emm Ibu nak buat satu library kecil untuk Ammar - semoga Ammar rajin membaca satu hari nanti. Insyaallah.

ABC Collection - 24 Books (Paperback) 

RRP: RM 240
Harga Jual: RM 120
Dua kali bayaran

PUBLISHER: Walker Books Ltd
PAGES: 20
AGE RANGE: 3 years +


This ingenious collection allows young children to explore the alphabet, letter by letter. With plenty of spot the difference, counting, sequencing and matching games, this refreshingly simple concept will help to build confidence in early learning and vocabulary skills whilst ensuring that getting to grips with the alphabet is fun and rewarding.

Leap Frog Collection - 24 Books (Paperback) 


RRP: RM320
Harga Jual: RM150
 Dua kali bayaran

PUBLISHER: Hachette Childrens Books
PAGES: 32
AGE RANGE: 5 years +
 


Great for encouraging independent reading, the Leapfrog Collection contains 16 storybooks that use fun children and animal characters to teach the reader simple but important messages. Including stories on recycling and facing your fears, amongst many other themes, the books in this set are written and illustrated by a range of top authors and illustrators – all with the requirements of the National Literacy Strategy in mind. Easy to follow and fun to read, these books are a great starter for little ones who are beginning to read by themselves.

2 kawan BabyIbu berkata-kata..:

IbuHany said...

As salam... ada x koleksi untuk anak bawah 2thn?

AkmaFaizal said...

dah beli Grolier, tu pun tak abis lagi explore....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop