@ Kronologi Kemalangan

Monday, June 27, 2011

Ramai yg tanya eksiden mcm mn. Nak taip panjang2 agak sukar. Ibu pendekkn ye. Eksiden tu lepas pada tol. Ada kereta masuk kiri-bg signal last minute. Ayah nmpak tp tak sempat break habis. Langgar bumper  kereta sikit je. Ayah ok, moto ok. Ibu terpelanting sikit (time tu dok berangan apa tah-tak pgg Ayah). 

6.30-Eksiden (elok-elok jatuh terus rasa tangan dan kaki kiri sakit giler-memang cakap sakit-sakit tanpa malu :P)
6.40-Ada orang hantar balik rumah untuk ambil kereta. Kaki berdarah2. Tangan sakit tak payah cakapla. Dalam kereta Ayah menuju klinik-menangis-nangis.
6.50-Pergi Klinik Medivron-xray tangan. Kaki luka nampak isi-so plaster je. Tangan memang sah retak dan kena simen. Memang agak boleh tahan sakitnya. Huhu. Oh ya-nk simen kena pergi Hospital Sungai Buluh.

Ibu punya mcm yang first one-kna di pergelangan tangan. Tulang lari sikit-so kena tarik (sungguh ngeri masa dengar). Kata Dr, Ibu patah satu tulang je so just simen. If dua-dua tulang tgn-kn masuk besi. Nasib baik sebelah tulang je. Boleh pengsan kalau masuk besi.

8.00-Blik rumah MIL. Tengok Ammar dan smyg/makan dulu.
9.00-Tangan masih sakit gila tapi dah boleh control. Takdela nagis lagi. Dr. check balik xray-pastu kn masuk wad pemerhatian. Agak lama juga tunggu. Dahla sejuk mak datuk. bertambhla sakit. 
11.20-Dr.  yang nak simenkan datang. Die kata kesian nak trik tgn Ibu sebab halus sgt. Terus pucat lesi dengar. Mesti sakit gila. Terbayang cerita Grey Anatomy-huhu. Dr. tu bg morphin- dan alhamdullilah sedar-sedar je dah berbalut. lega rasanya. siap tak sedar ada bestpen dtg melawat. Mamai dengan morphin. Huhu.
11.45mlm-Boleh keluar dan balik.


Tengah mamai dan happy sebab tak saki masa betulkan tulang. Tu yang boleh peace tu.

Hari yang panjang untuk kami sekeluarga. Dapat mc sebulan. Nanti kena check sama ada bole buka or kn sambung lagi. So far kaki dah makin ok. Cuma nk biasakan guna satu tgn ni agak sukar la skit. Tp alhamdullilah things getting better. Adalah hikmahnya ni. Amin.

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Dalin said...

ada hikmah suruh ibu cuti sepuas2nya.. MC sebulan.. rehat tangan.. rehat minda.. rehat badan...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aduhai yana.ngeri baca kronologi eksiden..selamat berehat2 dirumah yer..take care :)

Diyana said...

1bulan ?sangat serius tu kan.apapun take care beb.

*∽ IZAN ∽* said...

Aduhh... moga cepat sembuh yekk..! ngeri nyer tengok... lagi bila tengok gambarajah tulang tuh. En HUbby sibuk nak beli motor ni.. dah lama dah tak setuju.. risauu betul laaa.. isk isk iskkk

Lovely Ayun said...

Mohon ibu cepat sembuh.. Gunakan rehat ni sebaik-baiknya ye..

Wan Anie said...

semoga cepat sihat yer ibu.... take care....

ima-life said...

kesiannyer...takpa.. harap yana bersabar dgn dugaan ni..rehat byk2..semoga yana cepat sembuh..take care yek!!

Oyis said...

ngeri nya baca .. get well soon yana.

Drama Mama said...

oh gosh tak tahu pun u accident! speedy recovery yana..ngeri dengar. huhuhu

Le Chevalier said...

aahhh...kesiannya, suruh abah bawak keta, jgn asyik nk jimat naik moto jer....

anyway, take care. klu masuk besi, boleh jadik wolverine....;D

efa fairuz said...

get well soon kak yana!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop