@ Nak minta tolong - Isu Tulang Retak/Patah?

Wednesday, June 29, 2011

If tulang retak/patah, siapa tahu makanan apa yang kena pantang? Ibu cuma tahu air kelapa dan sayuran sejuk. Dan if korang tahu petua nak cepat baik sharela sekali ye. Siksa menaip satu tangan ni. :P

P.s: Thanks in advance


Nota tambahan: pada yg dah order barang dr uk-jangan lupa second payment :)

3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

ummi Tia Zahraa said...

hi yana,

saya penah patah tangan masa darjah 6 dulu. btul tu, pantang makan benda2 sejuk aje la (tak ingat specific foods).untuk tempoh dlm 6 bulan ke. pastu leh dah..dulu2 asal sejuk (lepas hujan ke), tangan akan rasa kebas2/lenguh2, tapi skrg nih dah tak rasa dah. Maybe skrg dah kebal kot..hehe. Dont worry, everything will be back to normal/ bawak bersabar :D

FamBlab said...

my husband pun xcident 2hb... pergelangan tangan patah. dia cuma pantang air kelapa dengan sayur sejuk sahaja. dia x simen DR balut guna POP mcm fiber. lps 3 weeks DR bukak tp still patah lagi....@ least 6 weeks baru boleh bukak bandage tuh. so dia amalkan pil kalsium jer la utk suplement.

MamaYatie said...

salam yana, hari ni baru tau yana xcident..lama sngt tinggal blog..

yg akak tau elakkan ais juga kot..

semoga cepat sembuh yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop