@ Sakit ke beranak?

Tuesday, June 28, 2011

Kawan Ibu tanya-sakit ke beranak? Emm tak tau nak komen pasal bersalin normal-sbb Ibu tak rasa. Em mungkin blogger lain boleh bg komen kat sini kot?

Macam Ibu kan operate sbb Ammar songsang dalam perut. Time beranak tu takdela sakit kan. Maklumla di bawah pengaruh dadah:P. Tapi lepas operate yang siksa skit. Nak tahu pengalaman beranak operate baca sini, sini dan sini. Lain orang lain pengalaman.


Tapi pada yang baru pregnant anak first janganla takut pula. Semua kesakitan berbaloi bila dapat tatap wajah anak kita. In few months kita pun lupa la sakit tu. Lepas tu sakit kepala tak cukup tidur malam pula. Heh:P

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

*∽ IZAN ∽* said...

Sakit bersalin ni yang sakitnya contraction bila baby dah nak keluar tuhh... biasanya bawah tu dah kena bius dahh.. cuma tak tahan sakit contraction yg macam pinggang di pakaikan tali pinggang dan di cerutkan tali pinggang tuh.. huhuhuhu*ehh paham ke ku tulis ni ha ha*

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss sakit masa turun darah tu. ada orang ketuban dia jenis air ada orang darah kan. tapi bagi yang turun darah lagi rasa sakit org kata.eliss pun c-sect :)

eima said...

tah la aku pun tak ingat cam ne sakitnye ...
seyes mmg aku tak ingat ....
Allah tu maha kaya ...mmg Dia lupakan rasa sakit tuh ...

Awok's Kiter (SyaAz) said...

Salam Yana,

Awin dah 2 kali bersalin n mmg xbleh nak citer sakit bersalin tu sakit macam mn... Setuju ngan Izan bab sakit time contraction tu tapi rasanya sakit senggugut lagi teruk dari sakit contraction tu...

cuma pengalaman Awin 2,2 kali bersalin xmacam Izan... Kena ikatkan pinggang+bius... on my own... xder bius2 pon... sbb tya doktor kenapa tak bius doc jawab nti awk xrasa...huhu xper la yg penting bila nampak baby kuar n diangkat oleh doc seme rasa sakit2 masa nak bersalin tu hilang mcm tu jer... perasaan happy, syukur, terharu jer yang ada...

pernah tya mak n MIL, kenapa kita xingat rasa sakit bersalin tu... diorg bg jwpn yg sama

"kalau kita igt rasa sakit nak bersalin tu alamatnya xbranak pinak la keluarga kita" :)

Bgth kat kwn Yana, InsyaAllah DIA ada disisi kita masa tu... Semoga DIA permudahkan segalanya...

:)

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

bg mama plak..mmg sakit time contraction tuh jer la..pinggang nak tercabottt..pada ibu2 yg nak bersalin tuh...sunt worry be happy after kita tgk baby nanti...tp bg mama punyer experiences plak...2 jam kena jahit...grrrrrr...stress..koyangnyer sket jerk..x tau la aper yg diowg belek...bius pon x guna...

zaidah said...

nak bersalin memang sakit...hanya Allah yang tahu sakitnyer...n setiap anak sakitnyer tak sama....cuma yang kita harapkan pertolongan Allah agar sakit tu sekejap aje kita tanggung....

Qaseh said...

sakit nak beranak mmg xdpt tahan sakitnya makin lama makin sakit.lepas bersalin semuanya hilang

yantz-yeem said...

perghhhh!!!lain org lain rsenya kot..cam sy dah merasa operation n normal..tang normal tu Allah swt sahaja yg tahu sakitnya macm mana...

jom ke blog saya nak mintak tolong sikitttt jek...tq!!!

Lin said...

sakit macam period pain. kita dulu turun darah pukul 3pagi, contraction tak kuat sgt.sakit pun tak lama.masuk labour room 5am, 8pagi dh deliver. rezeki masing²..ada org timer pregnant susah.time beranak senang. :) banyakkan berzikir masa sakit kuat tu...lailahailla anta subhanaka inni kuntuminazallimin (lebih kurang mcm tula sebutannya dalam rumi).

mariah_smile said...

sy c-zer.. sakit ms contraction je.. tp pas c-zer xrase sakit.. sbb nurse bg ubt thn sakit kot... semggu kt rumh br rase sakit, tp sengal2 j lh.

Oyis said...

saya kes mcm eliss. turun darah, agak sakit, tp mcm senggugut lg sakit je? last2 c-sec jgk sbb turun darah byk sgt, emergency. mungkin sbb x dpt rasa contraction full max kot? tp tu semua rezeki masing2, setiap org lain2, setiap preganncy pon lain2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop