@ Rezeki nak puasa :)

Sunday, July 31, 2011

Alhamdullilah rezeki nak puasa - dapat notification dari Google Adsense. Boleh p collect payment dah. Nuffnang sekarang dah sangat romantik. Jarang dapat BE. Takpelah takde rezeki sini, tempat lain ada. Insyaallah.



P.s: Lepas cover duit raya ni :p

@ Pagi-pagi hujan..

Sekarang pagi-pagi selalu hujan. Mood malas mula la singgah. Niat nak bangun study tapi kang last-last tarik selimut. Huhu. Esok dah nak puasa. Kena rajin-rajin sikit. Tak gitu? Sebelum terlupa - Ibu nak ucap selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua. Semoga tahun ini bawa keberkatan pada semua. Amin.

Oh ya minggu ni Ibu akan melawat page contest ye. Pemenang akan diumumkan minggu satu lagi. Satu lagi berita menarik - hari Rabu ni ada sale best barang UK. So tungguuu...

P.s: entri caca merba. hehe. ni tengah pikir - nak study ke or nak p sambung tidur peluk Ammar..hmmm...

@ Raya Sale!! Meh singgah meh

Friday, July 29, 2011

Promosi Raya!!
Ready Stock
Order disini

 

OshKosh Dress (OK02)
: PRICE RM34
: After less = RM27
: material english cotton.

1Y/84cm -available
2Y/92cm -available
3Y/100cm -available
4Y/108cm -available
5Y/115cm -available
6Y/120cm -available


Mothercare Dress - MC01

: PRICE RM42
: After less = RM33
: material 100% cotton (stretchable). mmg sgt sweet!!

4Y-5Y up to 110cm (available)
5Y-6Y up to 116cm (available)
6Y-7Y up to 122cm (available)



Baby GAP Blouse (GP01)
: PRICE RM42
: After less = RM33
: material lite corduroy yg sgt lembut. mmg sgt cantik!

12M -available
2T - available


OshKosh Blouse (OK01)
: PRICE RM34
: After less = RM27
: material cotton stretchable (tshirt). mmg sgt sweet!!

12M -available
18M - available


Baby GAP Dress
: PRICE Before Less = RM40
: After less = RM32
: material cotton

12M -available
18M - available

*come with panties

Mothercare Dress (MC02)
: PRICE RM55
: After less = RM44
: material 100% cotton lite corduroy yg sgt lembut. mmg sgt cantik!!

Off white
2Y-3Y up to 98cm (available)
5Y-6Y up to 116cm (available)


Mothercare Dress (MC02)
: PRICE RM55
: After less = RM44
: material 100% cotton lite corduroy yg sgt lembut. mmg sgt cantik!!
Pink
2Y-3Y up to 98cm (available)

OshKosh Dress (OK03)
: PRICE RM45
: After less = RM36
: material 100% cotton.

9M - available
12M - available
18M - available
24M - available

@ New Quinny Zapp - RM650

Limited offer!!
ETA end of September
RM650

Berminat email babyibu at gmail dot com
Boleh bayar 2 kali


 Playground Brown


Groovy Green

Technical Specifications
Suitable from 6 months - 15kg (approx 4 years)
Fixed handle height: 102cm
Assembled dimensions: 81 x 59 x 102cm
Folded dimensions: 70 x 25 x 29cm
Weight: 7.8kg

Safety
5-point safety harness
Comfort
Single Seat position
Fixed calf position
All-round suspension for smooth rides on bumpy lanes
Ease of Use
Lockable front swivel wheels
Foot operated parking brakes
Full size buggy with an ultra compact 3-D fold
Lightweight Compact chassis
Features
Incredibly sleek and attractive design
Highly manoeuvrable front wheel that can rotate 360o for ease of steering
Travel system in combination with Maxi-Cosi infant car seats
Washable seat pad

Accessories Included
Raincover
Adjustable hood to protect your baby from the elements
Adapters for use of Maxi-Cosi car seat

Warranty
2 years on the chassis and 1 year on the fabrics (wheels are not covered under the warranty)
The Quinny Zapp Pushchair, whilst not available in Boots shops, is available on boots.com, and can be ordered online, instore or by phone.

@ Madela Freestyle Breastpump - rm1270

Thursday, July 28, 2011

Ada sesiapa berminat? Limited time offer - sampai esok sahaja. Kena kumpul banyak baru boleh dapat murah. Serious buyer only. Kalau minat email babyibu at gmail dot com.

RM1270

Madela Freestyle Breastpump

@ Macam menarik je ni..

Dah ramai kawan Ibu beli grill ni. Baik untuk kesihatan - makanan dimasak tanpa minyak. Diorang kata - untuk breakfast just letak hot dog atau burger dalam grill tu - tak payah minyak ke apa - then boleh terus makan. If lunch, boleh letak ayam/daging diperap tu. Ibu minta kawan Ibu kat UK tu survey.

Ada dua jenis. Kecil dan besar. Ibu macam nak beli yang besar tu alang-alang. Tapi yang kecil tu dah cukup setakat kami 3 orang ni. Hmm still tengah fikir mana satu. If ada korang berminat nak juga email Ibu eh - babyibu at gmail dot com. If ramai order jimat kos shipping. Huhu. macam biasa-barang sampai hujung bulan 9.


1. George Foreman Compact Grill (2 portion)
Promo Price: RM140


Compact silver/black grill cooks up to 2 portions.
Non-stick plates for easy cleaning
Sloped grill plates to drain excess fat/grease
Cooks top & bottom for fast, even, complete grilling
245cm sq. cooking surface
Floating hinge enables cooking of extra thick food
Drip tray included



2. George Foreman 5-Portion Family Grill in Silver
Promo price: RM 290


Grill channels fat and grease in to separate drip tray for healthier eating
Cooks over twice as fast as conventional cooking methods
Floating hinge adjusts to any thickness of food, e.g. thin bacon, thick chicken breasts and sandwiches
Extended handle for ease of use
Non-stick easy clean finish on grill plates

@ Ammar oh Ammar

Wednesday, July 27, 2011

Ibu: Ammar nak baby?
Ammar: Nak Ibu. Nak baby comel.
Ibu: Nanti Ammar jaga baby boleh?
Ammar: Boleh. Nanti abang ajak baby main car, ultraman, baca buku, buat kerja kat lap top
Ibu: Lagi?
Ammar: Abang ajar baby tengok tv tak boleh dekat-dekat, makan kena kat dapur..bla2222 (panjang lagi bebelannya)

Emm ingat juga pesanan Ibu ye. Ada bakat jadi abang ni. Heh. Sabar ye Ammar. Akan Ibu usahakan. :P

@ First Batch Barang dari UK Arrived

Tuesday, July 26, 2011

Akhirnya selamat juga sampai first batch barang dari UK ni. Lambat sikit sebab kontena sampai di Perak. Tunggu ada orang ambil untuk sampai ke KL. Untuk batch ni ada

Nak tahu lebih lanjut. Klik link diatas. Nak order? Terus email babyibu at gmail dot com. Pada yang dah booked dan bayar malam nanti Ibu contact ye. Internet problem hari ni. Huhu.

@ Bismillah

So many things to do
  • Rumah dah macam kapal pecah
  • Baju-baju tak tersusun
  • Draft Chapter kena hantar
  • Paper journal nak kena mula tulis
  • Report system development kena buat
  • Analisis data kena siapkan
Tapi tangan ada satu saja. Ya Allah permudahkanlah urusanku. Takpe-tarik nafas panjang-panjang. Mulakan pagi ini dengan bismillahhirrahmannirrahim. Take one step at a time.

@ Idaman Mak Bapak

Monday, July 25, 2011

Ikutkan hati seorang mak bapak - kalau boleh memang nak ada playground dan pool dalam rumah. Tapi apa kan daya - rumah kecik tak muat err duit lagi la kecik tak cukup. Huhu. Dapat tumpang rezeki orang lain okla kan. Heh.

 Nampak tak Ammar dok berendam sorang2 dalam pool.

Playground dalam rumah jiran- bestnya - Ammar bolehla tumpang main petang2

@ Kelambu Moden - Restocked!!!

Kelambu moden baru restocked. Sudah 50 unit terjual. Stok terhad. Sangat bagus untuk elak anak digigit nyamuk terutama dalam pantang. Juga sesuai untuk digunakan di kampung - mudah dibawa travel.



Price
RM45

Size
Queen

Color

Untuk pos- Blue (3 unit), Pink (3 unit) and Purple (2 unit)
Untuk COD Kota Damansara - Blue (3 unit), Pink (1 unit)

berminat? email babyibu at gmail dot com

@ Hanya masa..

Friday, July 22, 2011

Hanya masa..
Dapat menyembuhkan kelukaan di hati
Andai putus cinta atau hati terluka (dengan sahabat/saudara)

Hanya masa..
Dapat menyembuhkan luka di luar
Andai luka kemalangan atau bersalin

Jadi banyakkan bersabar
Time does heal us..


@ Baby..

Thursday, July 21, 2011

Semalam melawat anak saudara. Masih dalam pantang. Kecilnya dan comelnya. Sebak bila tengok baby tu menyusu. Teringat Ammar masa baby dulu. Rindukan Ammar masa masih menyusu dulu. Tiba-tiba rasa nak baby cepat. Huhu. Terus buka album Ammar masa baby-rindunyerrr.




Sekarang bak kata Ammar " Abang kan dah besar" - huhu.

@ Preloved Coach for Sale!!

Wednesday, July 20, 2011

ETA end of september
Berminat? email babyibu at gmail dot com

COACH CARLY SIGNATURE HANDBAG

RRP: USD 398 / RM 1202
SELLING PRICE: RM550
Full payment upon confirmation



It is in brown monogrammed fabric and has brown leather shoulder strap.
The metalware is gold coloured. Inside is lined with a purple fabric.
It has a zipped pocket on one side and two open pockets on the other side.
The bag is in excellent condition apart from a tiny mark near the top (see photo).

Measurements: 11.5" wide x 8.5" high x 4" deep
Comes with original dust bag

Coach Hobo black leather small shoulder bag
RRP: USD 278 / RM 840
Selling price: RM 400







Authenticity verified as buy from outlet in USA
Nearly new condition (as shown in the picture)
No dustbag
size : 12 (L) X 9 (H) X 5 (D)


@ Hadiah yang unik

Tuesday, July 19, 2011

Sekarang dah jadi trend pula bagi pen drive sebagai cenderahati sesuati event. Memang cantik dan praktikal. Ibu ada dua dah-tapi sayang nak guna. Hehe.

 Satu dari event Disney Junior dan satu dari event Coway


Mula-mula tak tau pun pen drive. Ingat rubber ke apa. Siap dah campak ke meja Ammar. Tiba-tiba Ammar datang buka penutup and dok cucuk ke lap top. Baru Ibu perasan. Hehe.

@ Ini bukan Crocs

Monday, July 18, 2011

Ini bukan Crocs tapi ini Asadi. Kasut kegemaran Ammar. Dari pandai berjalan, kasut Asadi ni je die suka. Kasut Asadi sangat bagus. Sedap dipakai, tahan lama dan murah. Ibu dan Ayah punya selipar pun brand Asadi.

 RM12 je sepasang - tahan sampai tak muat lagi kaki

Control hensem dengan kasut barunya

P.s: Jimat duit Ibu anak suka kasut Asadi :P

@ Timbunan Tefal

Sunday, July 17, 2011

First batch Tefal dah beli. Penuh rumah kawan Ibu tu. Ibu tunjuk sikit ye.


Nak order? Ada set dan juga pan. Klik sini!!

@ Hasil lawatan ke Ikea

Saturday, July 16, 2011

Em tajuk macam lebih je-takde satu pun gambar kat IKEA. huhu. Tertinggal handset. Just nak cerita pasal beli perabot di Ikea. Ibu kan peminat barang Ikea. Tak percaya baca sini dan sini.

Niat pergi tu nak ganti satu almari kat ruang tamu. Buat masa ni guna almari baju Ammar - heh. Tempat letak kasut la alat jahit la - kira benda kegunaan harian. Nanti la Ibu ambil gambar bila barang baru sampai esok. (Tak sabarrr..)

Asalnya memang dah lama pujuk Ayah beli satu almari ni. Cantik dan besar. Solid wood tau. Tapi Ayah tak approve.


Cantikkan? Banyak barang boleh simpan tu. Tadi memang saja nak jalan area situ. Ajak Ayah singgah Ikea punya section As If - dia jual barang display Ikea murah-murah. Ternampak satu almari yang cantik.

Menarik kan? Kalau ambik satu set macam kat atas dalam 2k lebih rasanya. Kami ambil satu bahagian je. Almari yang tepi. Atas boleh buat rak hiasan - bawahnya boleh letak barang. Murahlah 5-600 dari harga asal. Kemudian ambil satu lagi almari yang rendah sikit-nak buat tempat letak telefon.


Ibu puas hati. Tak sabar tunggu barang sampai nak susun barang. Mode senyum sampai telinga. Hehe. Terima kasih Ayah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop