@ Anak Terunaku

Tuesday, July 12, 2011

Dah lama tak cerita pasal Ammar. Ammar sekarang dah 3 tahun 3 bulan. Dah sangat pandai bercakap, dah boleh suruh buat kerja (simpan barang, ambil barang), dah kenal huruf dan juga pandai kenakan ibunya. Huhu.


Muka chicky. If kenakan Ibu mesti buat muka gini. Selalu ayah tanya- "Ammar sayang sapa?". Nanti Ammar tengok Ibu hujung mata(mara sepet pun nak jeling-jeling)-jawab " sayang ayah banyak" sambil tengok Ibu dan buat muka di atas. Huhu. Konon-konon buat Ibu geram sebab tak cakap sayang Ibu. huhu.



Sejak 3 years old ni-peace pun jadi 3. Sekarang kat rumah MIL Ammar tengok tutor tv kat astro tu. Ayat-ayat dia pun boleh tahan- ini, itu, bukan, tetapi semua ada. Pandai bergaya pun ye-nak keluar mesti pakai jam dan topi (kadang-kadang spek mata hitam). Huhu ayah pun kalah.


Sekarang ni juga memang pandai kawtim, if die nak makan benda lain, ibu suruh makan nasi. Nanti die cakap " Oo abang makan nasi dulu, nanti ibu bagi ini kan?". Huhu.


Walaupun penat melayan keletahnya dan pot pet pot petnya. Ammar still baby ibu selamanya. :)

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

meoww cat said...

peace...=)

jom komen sini http://contestngiveaway.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

Mak Izz said...

hihi.. syahdu entry ni. nanti ammar dh ada adik mesti ibu akan rindu dgn ammar masa sebelum dia ada adik :)

Dalin said...

makin besar dah Ammar~!! comeyy...

Nisa' Azman said...

hehe..same la ngan Hannah, die pun wat peace ngan 3 jari, hihi~..
WAh, dh bsar dh eh Ammar..makin hensem lak.. >_<

lynn said...

Mmg seronok layan anak2, esp time 3 thn, suka sangat bila diorang bercakap, kdg2 mcm org tua. My doter lg sbln masuk 3 yo. She is my everyday sunshine :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop