@ Hasil lawatan ke Ikea

Saturday, July 16, 2011

Em tajuk macam lebih je-takde satu pun gambar kat IKEA. huhu. Tertinggal handset. Just nak cerita pasal beli perabot di Ikea. Ibu kan peminat barang Ikea. Tak percaya baca sini dan sini.

Niat pergi tu nak ganti satu almari kat ruang tamu. Buat masa ni guna almari baju Ammar - heh. Tempat letak kasut la alat jahit la - kira benda kegunaan harian. Nanti la Ibu ambil gambar bila barang baru sampai esok. (Tak sabarrr..)

Asalnya memang dah lama pujuk Ayah beli satu almari ni. Cantik dan besar. Solid wood tau. Tapi Ayah tak approve.


Cantikkan? Banyak barang boleh simpan tu. Tadi memang saja nak jalan area situ. Ajak Ayah singgah Ikea punya section As If - dia jual barang display Ikea murah-murah. Ternampak satu almari yang cantik.

Menarik kan? Kalau ambik satu set macam kat atas dalam 2k lebih rasanya. Kami ambil satu bahagian je. Almari yang tepi. Atas boleh buat rak hiasan - bawahnya boleh letak barang. Murahlah 5-600 dari harga asal. Kemudian ambil satu lagi almari yang rendah sikit-nak buat tempat letak telefon.


Ibu puas hati. Tak sabar tunggu barang sampai nak susun barang. Mode senyum sampai telinga. Hehe. Terima kasih Ayah.


3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

SyUhAdA said...

besnye dpt beli prabot bru..hehe~

Bionic women said...

cantik ler ibu almari tu..
best ler ibu menghias pasni..
selamat mendeco2 yea ibu

ibunaznoy said...

bestnya almari yg ada rak brg hiasan tu,kaler pun cantik..

p/s:lum pnah smpai ikea,huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop