@ Pengumuman

Thursday, August 25, 2011

Wah sekarang sangat sibuk. Mana nak siapkan chapters untuk disubmit before balik kampung dan mana nak packed dan kemas rumah untuk balik kampung. Kan best kalau tangan ada lapan. Huhu. Ada sedikit pengumuman:

Pemenang "Warkah Untuk BabyIbu"
Pemenang telah pun diumumkan, insyaallah before raya semua pemenang akan dihubungi melalui email untuk maklumat penghantaran.

Pemenang Win LC Clutch From BabyIbu Shoppe!!
Senarai pemenang akan diumumkan pada 5 September 2011. Maaf sangat-sangat atas kelewatan. Hadiah untuk pemenang akan dishipped bersama barang UK yang lain.

Contest Baru
Ingat lagi tak contest Gaya Si Comel Berhari Raya? Mula-mula fikir tak nak buat tahun ni sebab sangat sibuk - tapi macam tak lengkap pula BabyIbu tanpa contest yang satu ni. So last-last ambil keputusan nak buat juga - tapi kali ni lebih simple. Macam mana simple? Tunggu lepas raya ye. Sekarang memang tak sempat. Malam esok dah nak balik. Kat kampung Internet tak pasti macam mana.




Pengumuman: Sekiranya ada mana-mana pihak - tak kisah blog personal or blog bisnes yang sudi nak sponsor contest kali ni. Boleh hubungi BabyIbu di babyibu at gmail dot com. Terhad kepada 6 sponsor sahaja. Banyak-banya tak larat nak handle :P.

@ Petua Wardina mendidik anak solat 5 waktu

Monday, August 22, 2011

Just nak berkongsi info yang baik untuk diamalkan kepada anak-anak kita...

Note yang ditulis oleh Wardina :

BERBALOI PENAT LELAH KU…

Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda…

I have to share this with you… because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off…I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday…we had a talk…(check note lama) tapi preparation since 6 la…

tapi dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat….she hasnt missed her solat since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that – because the key is SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti….But it is very important to keep this in mind:-

1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong signal – kena make sure – every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat

2) l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together….kalau tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the surau) -lepas solat time tu lah peluk cium, senyum – i always kiss her at the head and say “Barakallahufiha” Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah….make her never miss her solat Ya Allah…..kuat2 bagi dia dengar….

ps:- kalau kena amik cuti ambillah – bukan waktu exam je amik cuti – buatlah STEP ini, yakni melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! “mama amik cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!”

3) Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us… how we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita, bukan untuk Allah…..TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK solat…acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat….itu semua kerja SETAN! Fight them off….! I tell Amna that even some grown ups tak solat! I tell Amna that….we have to be strong.. we have to tell ourselves we will NEVER miss our solat…..

4) Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do it with LOVE diselang seli dgn strictness)

5) kalau dia tinggal – DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love her, and i just want her to remember – and guess what?? memang dia ingat!!! (3 kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau TERTIDUR its ok…but kena solat terus bila bangun.

Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna solat dulu Asar kat sekolah….tadi memang datang lambat…i was loking for her..and guess what????
She was actually praying her Asar prayers…sorang je kat dalam surau tu….i wanted to pengsan and cry…she did all by herself…. i pun told her how happy and how proud i was of her…i tanya dia kenapa? dia kata “Amna ingat apa Ummi cakap”…..cair nya hatiku ini.

Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia….and called nenek at Australia…now im sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!

And the foundation is – to start them off right – solat at SEVEN! Yes just as how Rasulullah asked us!I love you all!!! Good night….. But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu…anak ketam tak boleh diajar berjalan terus…fahamkan?

SILA KLIK BUTANG 'SHARE' SELEPAS MEMBACA

Share

@ Untuk anak belajar menulis

One of my friend recommend satu gadget yang bagus untuk anak kita belajar menulis. Anak die dah guna dan amat menyukainya. Since Ammar pun dah 3 tahun, Ibu ingat nak belikan satu untuk Ammar. Ammar belajar tulis juga guna buku. Tapi lepas 2 -3 huruf dah bosan. Huhu. So Ibu nak try gadget ni. Ibu dah pesan kat kawan Ibu kat UK. Sape berminat nak order sekali boleh email babyibu at gmail dot com. Harga RM100 dan eta hujung bulan 9. Tapi offer sampai esok je ye. Sebab kawan Ibu dah start pack untuk shipping. Apa ke bendanya?
 
LeapFrog Scribble & Write
RM100
 

 

 
  • Light the way to early writing with Scribble and Write
  • Four learning modes can help your child progress from drawing simple shapes and pictures, to writing upper- and lowercase letters
  • Features a child-sized stylus, single retraceable surface and stroke-by-stroke guidance; children simply trace over the lights with the stylus to form letters
  • Parents can connect to the online LeapFrog Learning Path for customized learning ideas and insights from LeapFrog
  • Age: 36 months-5 years old
  • Dimension: 2.2 x 11 x 10.5 inches; 0.60 kg

  


 

@ Final call!!

Thursday, August 18, 2011

Untuk sesiapa yang berminat nak order barang dari UK, terutamanya pre-order macam tefal, Quinny zapp dan babywear fc, tarikh tamat order ialah

20 Ogos 2011

barang akan dihantar dari UK hujung bulan ni. Senarai barang boleh klik kat pengumuman atas tu, Tq.

@ Selamat bercuti

Wednesday, August 17, 2011

Selamat bercuti pada yang dapat cuti. Tapi bagi student macam Ibu - cuti pun macam tak cuti. Lagi cuti lagi lambat la siap study. Huhu.

@ Tahniah!! Pemenang "Warkah Untuk BabyIbu"

Tuesday, August 16, 2011

Diumumkan senarai Pemenang "Warkah Untuk BabyIbu".

Ilyana
Lulu
Suhaini
azliza
Zuraida
Nur Dalina
Nad
Mimi
Syuhada
Aziah
Suhaili

Nanti anda akan dihubungi melalui email ya. Setiap pemenang menerima


@ Preorder Original Babywear - Liverpool,Arsenal,Chelsea,Man U!!!

Monday, August 15, 2011

ETA hujung bulan 9!!  Ada babywear from Liverpool, Chelsea, Arsenal dan juga Machester United!!

Last order 20/8/2011

Sesiapa berminat boleh jengah FB link bawah ni ye

 

@ Hmm..

Friday, August 12, 2011

Hmm alangkah bestnya kalau pandai tulis in english. Mesti tesis siap sekejap je. Ni idea dah ada-nak tulis dok teragak-agak. Mana nak letak ayat kasi nmpak akademik. Mana dengan grammarnya. Huhu. If dah tulis - rasa macam sedap dah. Sekali sv baca dia pun confuse apa la nak diterang budak ni. Berpusing-pusing. Adoi. Itulah dulu tesis semua in BM. Bila kena buat in English terkial-kial. Takpe - practice makes perfect. Tulis jelah dulu - huhu.

@ Pemenang Bertuah Promosi UK

Thursday, August 11, 2011

Ingat tak Promosi UK? Ini diumumkan pembeli bertuah (akan dihubungi melalui email)

  1. Nurul Aida
  2. Irma
  3. Ain
  4. Sharifah
  5. NorSaadah
Setiap sorang terima sebuah picnic bag Snail



Tahniah!!

Pemenang contest minggu depan ye :) Tengah tunggu keputusan dari penaja.

@ Original Liverpool FC Babywear

Kepada peminat Liverpool, boleh dapatkan baju untuk anak korang. Original dari Liverpool.

ETA end of september
Berminat? email babyibu at gmail dot com


White - RM50

Saiz - Newborn


Red - RM80

Size - Newborn, 3-6 months, 12-18 months


LFC - RM80

Size - Newborn, 0-3 months, 3-6 months, 6-12 months, 12-18 months


Taught - RM80

Size - Newborn, 0-3 months, 3-6 months, 6-12 months, 12-18 months


Red 2pc - RM95

Size - Newborn, 0-3 months, 3-6 months, 6-12 months, 12-18 months, 18-24 months


Sleepsuit- RM90

Size - Newborn, 0-3 months, 3-6 months, 6-12 months, 12-18 months

Little liver - RM40






@ Lupa

Wednesday, August 10, 2011

Lupa macam mana nak guna tangan kiri ni
Lupa macam mana nak buat keje dua belah tgn
Tengah gigih practice longgarkan motor tgn yang keras
Tapi bila nak guna mcam kekok
Hopefully suma ok before raya
Nak salam raya ni.....:)

@ 9 jam lagi..

Monday, August 8, 2011

Baru tau pasal ada voucer menarik ni. Macam menarik tertarik je. Memandangkan Ibu pengumpul FM so macam wajibla membeli ini voucher. Hehe. Dah siap dok plan - nk bagi kat my mom satu kat mil satu. Itu gambar Ammar. Kat rumah nak gambar Ammar dan sekeluarga. Ops kat lab nak letak juga. hihi. Letak apa? Letak Fridge Magnet bergambar :).

 

Dapat 6 keping FM saiz 4' x 3'

Satu FM boleh letak 1 gambar
Isy kena godek laptop cari gambar Ammar ni

Haa apa lagi? Tinggal 9 jam je.Cepat beli ye...:) Meh tempek FM muka sendiri dan anak kita di fridge.

KLIK Bawah ni


@ Buka Simen

Alhamdullilah masa check up hari Khamis lepas, simen dah boleh dibuka. Kata Dr. semua dah bersambung. "Dah boleh raya" - katanya senyum-senyum. Tak sempat nak snap gambar sebab Ibu sorang-sorang je masuk check, Ahah tunggu luar. Dengan terketar-ketar sebab sejuk kat hospital tu tak dapat la nak amik gambar bagai. Huhu.

Macam mana buka simen? Mula2 ngeri juga. Pakai mesin ala2 gergaji elektrik. Siap tanya - selamat ke ni dik (sedar diri tua - panggilah budak tu adik kan - huk). Adik tu pun siap demo mesin tangan dia. Ooo ok tak  darah. Kurang sikit nebes.

Kredit to google


Sekejap jelah urusannya. Tunggu je lama :P. So Dr. bagi MC dan juga surat akuan ringan - sebab tak boleh buat keje berat. Ibu tak ambil pun since rasa tak perlu pun. Kawan Ibu cakap ambil je submit kat Ayah -hehe. Tak ambil pun memang Ayah banyak buat keje rumah sekarang ni. Dari masak, basuh baju sampailah urus Ammar memang Ayah buatkn. Thanks Ayah - Lap u so much - tahun ni memang Ibu bagi award suami mithali.

Sekarang dalam proses penyembuhan. Perlukan masa untuk senamankan tangan. Motor tangan dah jammed. Yelah hampir dua bulan bersimen. Insyaallah makin hari makin baik. Sempatla raya ni ok balik. :)

P.s. Masa kat bilik potongsimen, ada budak perempuan umur 4-6 tahun macam tu. Patah tangan sebab main lompat-lompat atas katil. Jatuh atas katil je pun. Huhu. So hati2 ye.

@ Dilanjutkan!

Friday, August 5, 2011



Atas permintaan ramai, Promosi UK dilanjutkan sehingga 11.59 malam, 5 Ogos 2011. Selamat beramal sambil membeli-belah.

@ Nantikan UK PROMOTION esok!!

Thursday, August 4, 2011

Pengumuman: Ada appointment di hospital pagi esok, jadi email akan dibalas selepas balik hospital ye. Tq.

Ada apa dengan UK PROMOTION?

UK PROMOTION ni sehari sahaja. Bermula pagi  (4/8/2011), barang yang terlibat dengan UK PROMOTION akan diupload sedikit-sedikit bermula 9.30 pagi. Order akan di ambil sehingga 12 tengah malam sahaja 4/8 sahaja.

So, apa yang best sangat?

Ha banyak promosi menarik. Meh kita jengok sikit.

5 pembeli bertuah pada hari ini akan dapat




Sebuah Snail Picnic Bag

5 pembeli dengan jumlah pembelian (gabungan pembelian untuk hari ni sahaja) melebihi RM500 (limited untuk 5 orang sahaja) akan dapat


Sebuah travel bag Envirosax

Lagi?

Untuk pembelian melebihi RM200 dapat potongan RM10

dan paling penting

10% profit for the day goes to muslim aids foundation

So jangan lupa jenguk BabyIbu esok ye. Membeli sambil beramal di bulan Ramadhan yang mulia ini :)

@ UK Promotion 7: Graco Changing Bag

ETA End September
Berminat? email babyibu at gmail dot com

 
Graco sporty changing bag - liquorice

Stock: 5 unit sahaja
RRP: RM 245
Harga: RM125


Graco sporty changing bag - pink

Stock: 5 sahaja

RRP: £49/ RM 245
Cdgn harga: RM125


Graco Sporty Changing Bag Description

Changing bag for all your babies essentials, the bag has large central compartments,2 end pockets one insulated for bottles it includes a portable changing mat, zipped messy bag for wet / soiled clothing and a wipes holder.

FEATURES:

Sporty looking bag
Several pockets for storing babies essentials
Large central compartment
Isothermal pockets
Plastic wipe clean changing mat,
Baby wipes holder
Zipped leak messy proof bag
Machine washable

@ Avent Product

Berminat? Email babyibu at gmail dot com
Ready Stock

AVENT NEWBORN STARTER SET

RRP Malaysia: RM249
Harga Jual: RM155 

2 set sahaja!!
Philips AVENT Microwave Steriliser

RRP Malaysia: RM209
Harga Jual: RM130 

3 set sahaja!!



Notes: This one memang recommended. Senang nak guna untuk sterilize botol. Masuk kan air sikit - kemudian letak botol dalam tu dan masukkan dalam microwave. 

@ UK Promotion 5: Pyrex & Tefal

Berminat? email babyibu at gmail dot com

Pyrex 3 Piece Round Casserole Set 0.75L, 1.25L 2.0L Casseroles

RM110

2 set sahaja!! SOLD





Tefal Essencia Frying Pan, Grey, 20 cm
6 unit sahaja!!

RRP: RM130
Harga BabyIbu: RM60 (kos sampai kota damansara)



Product Features
New expert non stick coating for use with metal utensils
New Thermospot heat indication system
New deep shape pans
Slimline stainless steel lids
Removable easy vent knobs
Stylish grey handles


Tefal Essential, 5 Piece

Harga Asal: RM500
Harga BabyIbu: RM320 310

5 unit sahaja!!



Unique Thermospot technology;
Resist Plus non-stick coating;
Glass lids;
Dishwasher safe;
PTFE exterior which is easy to clean
Durabase technology for efficient heat distribution
Dishwasher safe

Tefal Expert Cookware Set, 5 Piece

Harga Asal: RM750
Harga BabyIbu: RM400 380

5 unit sahaja!!

3mm gauge
Riveted stainless steel handles with silicone grip
Non-stick interior
Vented glass lids
Oven safe to 250 degrees, suitalble for all hobs except induction

Tefal Bistro 5 Piece Cookware Set, Red
RRP: RM750 (MSIA PRICE)
SELLING PRICE: RM 350

5 unit sahaja!!
Berminat? Email babyibu at gmail dot com

The aluminium construction of this 5 piece Bistro pan set provides optimum heat conductivity. The pans feature an enamel Resist Plus Non Stick interior that promises durable non-stick cooking performance. The durabase technology ensures efficient heat distribution while the Thermospot lets you know when the frying pan is at an optimum temperature for cooking. Dishwasher safe. Suitable for Gas & Electric hobs. Set includes: 1 x 16cm Saucepan, 1 x 16cm glass lid, 1 x 18cm Saucepan, 1 x 18cm glass lid, 1 x 24cm Fry pan.

@ UK Promotion 4: Preloved Quinny Zapp & Maxi Cosi


Promotion Ended!!

ETA End September
Berminat? email babyibu at gmail dot com

1. Preloved Quinny Zapp - Orange
RM550

 
  
2. Maxi cosi cabriofix cappucciono reflection without hood -  8.5/10

RRP MYS: RM 899.90
Harga BabyIbu: RM 280





@ UK Promotion 3: Preloved Toys

Berminat? ETA hujung September
Email babyibu at gmail dot com

Fisher Price My Stroll & Play Walker

RM100





VTech First Steps Baby Walker Pink

RM120




Vtech little singing alfie

RRP: RM65
Harga BabyIbu: RM30 (termasuk pos)


Hug your way to adorable early learning press the 3 light-up buttons on little singing alfies tummy to hear fun phrases and sound effects that introduce emotions numbers and counting with popular tunes. Sing-along song and an english speaking voice promotes recognition and accelerates learning. Pressing the buttons develops fine motor skills while senses are stimulated by the flashing lights fun sounds and a mixture of plush and plastic. Attachment strap makes alfie easily portable.

Fisher Price `ittle People`Pop Up Cottage Maison Play Tent
RRP: RM200
Harga BabyIbu: RM100 (termasuk pos)



very good condition

Fisher Price Little People Pop Up Cottage Maison Play Tent, perfect for indoor or outdoor fun for boys and girls alike! Features: real doorbell and letterbox for fun role-play, real working window shutters, includes pegs for outdoor use and compact and easy to store

Fisher-Price Laugh & Learn Learning Puppy
RRP: RM140
Harga BabyIbu: RM55 (termasuk pos)


Cuddly pal enhances baby's sense of security, inviting baby to hug and express friendship
Invites baby to learn through singing, dancing and playing
Helps baby learn about parts of the body
Helps baby understand connections between words and images


VTech Peek-A-Boo Star

RRP: RM55
Harga BabyIbu: RM30 (termasuk pos)


very good condition

Simba-Smoby French Touch Excellence 2 Kitchen
RRP: RM600
Harga BabyIbu: RM350
Boleh bayar 2 kali


The Little Tikes Double Up Kitchen and Laundry Centre

RRP: RM475
Harga BabyIbu: RM300
Boleh bayar 2 kali
very good condition


The Tikes Kitchen That Provides 2 toys for 1
The Tikes Kitchen range has something for every budget and every child. The Little Tikes Double Up Kitchen and Laundry Centre gives you 2 toys for 1.The delightful play kitchen area provides a microwave, sink, double ovens, refridgerator and a play phone. The refridgerator has a cool compartment for cold water just like a real american fridge and the microwave has push buttons just like a real microwave. The laundry centre is equipped with a compact washer and a dryer and an ironing area on top. This section is hinged in order to swing round to become a fully compact play kitchen area.

Sunshine Garden Highchair Spinner - Preloved
RRP: RM50
Harga BabyIbu: RM30


•Colourful highchair toy
•Featuring Sunshine Garden characters
•With a suction cup base for easy attachment to the highchair tray




Liitle Tikes Junior Activity Gym in Sunshine - Preloved
RRP: RM475
Harga BabyIbu: RM320



Boleh bayar 2 kali 
Colour - Pink/Green

Your little ones will have great fun on this Sunshine toddler activity gym. Ideal for climbing, sliding, crawling and peek-a-boo fun! Compact enough for any garden and can also be used for indoor play too. Easy to assemble without hardware.
•Ideal first activity climber
•Sturdy platform and slide
•Climber for crawl-in peek-a-boo fun
•Bright sunshine colours

@ UK Promotion 2: Books

Ready Stock

Leap Frog Collection - 24 Books (Paperback) 


RRP: RM320
Harga Jual: RM150
 Dua kali bayaran

1 set sahaja

PUBLISHER: Hachette Childrens Books
PAGES: 32
AGE RANGE: 5 years +
 




Annabel Karmel's baby toddler cook book
Harga Jual: RM25



Remember Me? [Paperback]
Harga Jual: RM25




Shopaholic Abroad [Paperback]
Harga Jual: RM25



THE UNDOMESTIC GODDESS (PAPERBACK)
Harga Jual: RM25


SHOPAHOLIC & SISTER (pb)
Harga Jual: RM25

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop