@ HELP - Production susu kurang?

Tuesday, August 2, 2011

Kawan Ibu perlukan bantuan korang. Production susunya drop teruk. Bertambah lagi sebab puasa. Sesiapa ada idea nak tambahkan susu?. Anak die dah menangis resah gelisah sebab susu tak banyak macam selalu. Dia dah google dan try beberapa cara macam minum teh (not sure teh apa), barli, kurma, ambil pil - tapi tak jalan. Ibu nak tolong pun tak pandai sebab dulu tak fully breastfeed. Harap ada yang sudi membantu?

P.s: Thanks in advanced

9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

atanayuiman @ Jue said...

ajak joint "kumpulan Ibu Menyusukan" kat page FB.. banyak info leh dapat serta ramai yg akan membantu nnt.. :-)

mamawafiQ said...

latest dengar mommies amik pil alfalfa shaklee...

QiuT Mummy said...

ibu leh tgk kt blog sy tips tok berpuasa khas buat ibu bf bby n mengandung....
so far sy amal kn alhamdulillah rezeki susu melimpah2 di bulan puasa ni....

http://qiutmiut.blogspot.com/2011/07/pinpinpin.html

ryme said...

aritu ada pi parenthood kat mid valley..booth susuibu ada ada broucher ttg moringa.. cuba cek cni http://www.littlewhiz.com/pd-mlo-nursing-remedies-moringa-capsule-60-pcs.cfm

http://www.littlewhiz.com/pd-mlo-nurturing-remedies-organic-moringa-tea.cfm

http://www.littlewhiz.com/pd-mlo-nurturing-remedies-galacta-capsule.cfm

Missniz4 said...

salam,
kerapkan direct feeding, kalau keje kerapkan pumping, pumping n pumping..at least every 3 hours..
kalau mkn supplement, tp pumping/ direct feedig tak consistent, susu still sama takkan bertambah jugak or worst case lg drop..
jumpa lactation counsellor/ peer counsellor utk dpt motivation n tips2 lain utk detect prob sebenar susu drop..
Semoga success! :)

My Aisy said...

rasanya makan kurma membantu kot...

sayangmama said...

jon try amik set penyusuan dr saya..
dh ramai mencuba insyaAllah tak menghampakan.
http://permatacintaku.blogspot.com

She Wears Premium Beautiful said...

Boleh cuba pakai Premium Beautiful. Refer here:

http://shewearspremiumbeautiful.wordpress.com/2011/07/23/if-you-are-breastfeeding-3/

Anis said...

boleh refer kat sini http://anisvitashop.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop