@ Ada sensor ke?

Sunday, September 11, 2011

Bila kita tidur kat sebelah, baik je tidur tak bunyi-bunyi. Asal bangun je (dengan harapan nak kemas rumah ke nak study ke). Tak sampai 10-15 minit, mulala bunyi. " Ibu-nak ibu". Adeh. Kena la p tidur peluk die balik. Agaknya budak-budak ni memang ada sensor la eh. Asal ibunya bangun je-tidur pun mula tak nyenyak.

Masa baby dulu Ibu sendal bantal (konon-konon kita la yang peluk die). Bertahanla kejap. Dah besar ni dapat tabiat nak pegang tangan pula. So tak bolehla nak mengelat. Siap cam lagi if tangan Ayahnya. Dia tak nak. Huhu.


Orang kata kena bagi dia ada something else untuk ganti ibunya - contohnya macam bantal busuk ke selimut or kain yang diorang peluk time tidur. Dah cuba tak berjaya - Ammar still nak Ibu juga. Takpelah pelukjelah kan. Dah besar nanti dah jadi hero mesti tak nak Ibu peluk-peluk lagi. Huhu.

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mama Zharfan said...

heheh sbb ammar tak de adik kan :) tu manja mcm baby :)

CatlinaFly said...

samalah.,e-ein pun camtu..kite tgh wat keje memang kena berhenti jap tidokan dia sebab dia nak gentel2 dgn cium tgn...tgn abah dia, dia takmo..tapi kalo mama dia outstesen, leh lak dia terima tgn abah atau nenek dia...huhuhu...

Oyis said...

aisyah pon mcm ni. da 3 thn tu padahal. drpd baby lg, pakai bantal mmg x tertipu punya. hadeh...

Sidratul Muntaha said...

camno esok tu adik dah kuar?!
adei..
berebut la karang gamaknya

Diyana said...

kene bg adik la yana..settle problem.hehe.mia die ari2 peluk ali je.ali pn tk kisah ngan aku ngan ateng..hehe.

mummy ::-R-:: said...

penat mmg la penat mcm tu tp sbg ibu kite tetap bangga kan bile anak kite nak kite SEORANG aje..indah sungguh perasaan itu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop