@ Merap

Wednesday, September 21, 2011

Merap? Apa tu merap eh. Merap tu macam asyik nak berbunyi dan melekat pada Ibu je. Ammar dari baby sampai sekarang still merap. Yelah maybe sebab takde adik. Tapi ada je tengok anak sorang tapi rileks je. Ammar ke mana Ibu pergi die ikut. If Ibu hilang dari pandangan mulalah merengek pastu meraung. Kalau dulu dalam toilet pun nak masuk sama. Sekarang dah ok sikit. Dia akan tunggu depan pintu toilet la tapi.

Tapi walaupun kadang-kadang pening dibuatnya, ada juga bagusnya. Bagusnya ialah die tak berani merayap sorang-sorang. Naik atas ke ke dapur ke toilet ke if Ibu kat ruang tamu. Pergi rumah orang pun behave la. Sebab die akan bermain sekitar diameter Ibu berada. Bila tengok gambar ni - macam boleh praktik je. haha. 

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

amrirazali said...

hehe..biasa la budak2 kalau memerap.. itu salah satu cara diorg nak ambil perhatian ibu n ayah..mungkin sbb kita dari kecil biarkan anak tido ngan kita..cuba dari baby lg asingkan tido sorg2..mungkin boleh kurangkan kemerapan diorg hehe..

Diyana said...

ang byk masa dgn dia,bkn mcm ibu2 yg kerja 8 to 5.slaloo mmg cmtu anak2 yg dok ngan mak byk2..manja nama dia tu..:D.

Liza said...

Oghang Utaraa ja guna merap ni kot.. Haha...

ely@scarffiction said...

Anak sy dh sethn 5 bln, mmg betul2 merap. Tak bleh tggl lgsg.tp kalau kita ada die duk menakal aja, ade je die nk panjat ke, bukak botol la, suh bukak peti ais la, haii la anak :p

MamaYatie said...

biasalah tu, anak sorang..once dia ada adik nanti ok la tu sbb dah ada kawan kan...:)

Asyikin Azizan said...

merap macam anak saya jugak..asyik nak ibu ja.. peluang ayah rileks la..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop