@ Tips Lipstick Tahan Lama

Thursday, September 8, 2011

Eh-eh sejak lepas raya ni banyak pula tips kecantikan. Hehe. Maklumlah lepas eksiden tu kan memang tak jaga muka apa semua. So bila simen dah buka dan dah dekat nak raya tu barulah kalutkan. Habis tanya tips sana sini. Hihi.

Em Ibu memang ada problem dengan lipstick. Pakailah jenama cap ayam or mahal macam Mac - tak sempat sejam lipstick dah hilang. Kalau ada makan-makan tak payah cakapla - lagila confirm hilang. So baru-baru ni Ibu dapat satu tips. Dah apply time raya hari tu dan memang berkesan. Tahanla satu hari.



Rahsianya ialah dengan menggunakan lip liner. Dulu Ibu ingat lip liner hanya untuk ikut bentuk bibir. Tapi tak cantik sebab nanti lipstick hilang tapi line lip liner ada lagi. So memang Ibu tak pernah guna lip liner.



Rupa-rupanya untuk bagi warna di bibir long lasting - kita kena pakai lip liner tu di seluruh bibir. Just sapukan light-light je - pastikan warna lip liner tu match dengan warna lipstick. Lepas sapu lip liner barulah letak lipstick dan seterusnya lip gloss. If tak nak pakai lipstick pun takpe - terus sapu lipgloss. So lepas makan - lipgloss tu memang ada can hilang - tapi warna lip liner tu insyaallah bertahan sampai petang. Insyaallah. Selamat mencuba!!

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Wan Anie said...

oo... baru ku tahu... boleh cuba lepas ni...

spesies jarang pakai lipstik sebab kalau pakai memang tak tahan...

ZanaNordin said...

memang berkesan yana
selain nak bentukkan bibir
lip liner nie boleh buat lipstik tahan lama

SYANI said...

Bagus tips ni... Boleh try jap lagi...

Nice blog.. ai folo u..

nieda said...

tq for sharing info..boleh apply nanti

nuwairani ismail said...

lip liner tu dah 4 tahun beli tak luak2 pon..pasni mesti luak sebab dh ada tips mcm ni...

Mak Izz said...

selain drp letak lip liner, blh gak oleskan bedak debu dkt bibir before letak lipstick. tips dari majalah :)

Mama Zharfan said...

boleh try ni heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop