@ Hujan

Friday, December 30, 2011

Bila hujan mula la malas. Rasa macam nak tarik selimut. Huhu. Tapi apa kan daya - banyak kerja menanti.

P.s: Masa jadi housewife sibuk nak kerja, bila dah ada kerja sibuk nak duk rumah pula. Hukhuk.

@ Satu set sahaja!!

Thursday, December 29, 2011

Promosi harga istimewa!!

Satu set sahaja!!

Email babyibu at gmail dot com



@ I love Paper Mate InkJoy

Ibu terpilih sebagai salah seorang daripada 200 orang penerima Paper Mate's InkJoy ni. Wahh memang best. Ibu memang suka pen-pen ni. Ingat dapat 4-5 batang - rupa-rupanya - banyak ni ha. Thank you Paper Mate!!


Ada pen merah, biru, hitam, ungu, pink


Pelbagai jenis - memang stok tahun 2012 punya pen ni


Bukan Ibu je suka - Ammar pun suka sangat. Pen abang nak pergi school katanya.


Excited nak guna pen baru ni

 

Get ready Ammar!!


Semangat menulis..Ibu bacakan huruf then Ammar tulis k sayang


Yeay dah siap!! (Berpeluh cikgu di sebelah ni - huhu). Apa Ammar tulis tu? zoom sikit..


Ammar love Paper Mate. Mudah Ammar menulis sebab inknya yang lancar. Siap boleh kaler-kaler lagi.


Selain pilihan warna, ada pelbagai saiz mata pen. Ibu suka yang halus. Ayah suka yang tebal. Paper Mate Inkjoy ada semuanya.

 

Pilihan hati Ibu - InkJoy 300RT. Memang sedap dipakai - buat nota study. Macam-macam warna. Tak jemu nak study. Terima kasih Paper Mate InkJoy kerana menceriakan hari kami :)



P.s: unique identifier code is : n8o5p208

@ Branded Items For Sale!!!

Wednesday, December 28, 2011

For Sale!!

Berminat? Email babyibu at gmail dot com
Harga tak termasuk kos pos

 Clarks 1 - RM150 - Booked
Saiz 6 UK (Malaysia Size 8)


Clarks 2 - RM150
Saiz 6 UK (Malaysia Size 8)



Clarks 3 - SOLD
Saiz 5 1/2 UK (Malaysia size 7)


Clarks 4 - RM120
Saiz 10 kid UK



Liz Claiborne Wallet - Sold




SK2 Facial Treatment Cleaning Oil (250ml)- RM100


Set Pemutih Clarins - RM500 (Harga asal Rm800+++)


Preloved Charles n Keith - RM100 (Harga asal RM180)




Hermes - RM100 - Sold


@ Saham Bank Rakyat

Tuesday, December 27, 2011

Hari Ayah cuti so Ibu pun kira cuti la ye. Agenda hari ni ialah pergi tambah syer saham Bank Rakyat. Masa apply dulu ada isi borang permohonan tambahan. 2 minggu lepas dapat surat kata permohonan diluluskan. Alhamdullilah rezeki. Banyak mana? Heh takdela banyak mana pun tapi at least boleh tambah la. Harap-harap dividennya setinggi dulu - sebab dah tambah banyak syer ada can tak boleh maintan kan. Gambor takde lupa pula nak amik - :P.

@ Penangan citer Korea

Saturday, December 24, 2011

Ibu baru tahu pasal website citer Korea - Maduu.com. Sungguh best sebab takde limit. Boleh tengok je sehari suntuk. Selalu kalau tengok kat online ni sejam pastu kena tunggu lagi sejam. Err tapi dok layan keje pula tak jadi. Huhu. Sekarang dok layan citer Pasta. Best juga even heroin tak baper cun. Adeh insaf betul kalau dah terjebak tengok ni. Selagi tak habis, termimpi-mimpi.

 


Ingat lagi masa kat UTM dulu. Layan cerita Winter Sonata - maraton 2 hari berturut-turut. Tak tidur mengalahkan buat tesis. Sampai muka bengkak-bengkak la sebab tak cukup tidur plus asyik menangis. Heh. Dulu memang rajin maraton layan series ni. Sekarang dah tak mampu dan takde masa. Dapat tengok sehari 2 episod pun kira dah cukup hebat.

Hmm habis cerita ni kena stop. Nak fokus study pula ni. Lama sangat bercuti. Kalau dok melayan je - tahun bila pun tak habis. Huhu.

P.s: Kepada yang tengah study - sila jangan buka website tu - nanti terjebak. :P

@ Peluk Rapat2

Friday, December 23, 2011

Comelnya kucing ni tidur..


P.s: Ayah kata macam Ibu dan Ammar tidur :P

@ Personalized Touch n Go

Thursday, December 22, 2011

Semalam teman kawan pergi top up Touch n Go. Sekali terpandang ada Photo Card untuk Touch n Go. Kiranya kita boleh bawa gambar sendiri untuk print atas kad Touch n Go tu. Kebetulan Ibu bawan pen drive dan kebetulan pulak Touch n Go lama dah hilang ke mana (eceh banyaknya kebetulan - :p).
Ibu pun buat satu.

Sekejap je buat. Pilih gambar dan print pada kad. Kena bayaran RM20. Mari kita lihat kad Touch n Go baru Ibu.



Maklumat lanjut klik - Touch n Go.

@ Masuk Tabung Neh

Wednesday, December 21, 2011

Ibu dah lama ajar Ammar menabung. Sejak dari setahun. If ada syiling memang rezeki Ammar le. Sampai satu tahap masa mula-mula - habis dikutip syiling die jumpa rumah Tok Mama - nak masuk tabung. Heh.

Sekarang Ibu ajar die nilai wang pula. If nak beli mainan. Ibu suruh kumpul duit sampai cukup dulu. Jadi kalau die minta transformers ke apa- Ibu cakap kena kumpul duit dulu k Ammar. Ammar pun ok. Takdela die minta-minta lagi sampai tabung die penuh.

Kalau penuh Ibu masukkan dalam Bank Rakyat - Akaun Nuri. Saje tak masuk dalam ASB sebab Ammar suka dapat gift dari Kelab Nuri tu. Kasi semangat sikit simpan duit.



Lambat snagat masuk satu-satu - Ammar buka terus penutupnya - huhu

@ Restocked!!

Kelambu moden baru restocked. Sudah 100 unit terjual. Stok terhad. Sangat bagus untuk elak anak digigit nyamuk terutama dalam pantang. Juga sesuai untuk digunakan di kampung - mudah dibawa travel.




Price
RM45

Size
Queen

Color
Untuk pos- Blue (1 unit), Pink (2 unit) and Purple (3 unit)

Untuk COD Kota Damansara - Sila booked before esok. Nak ambil stok hari Khamis.
berminat? email babyibu at gmail dot com
 
 
Jangan lupa - PROMOSI WEEGO - sehingga 31/12/11
 
 
 

@ Promosi Corelle - 4 hari sahaja!!

Tuesday, December 20, 2011

Sticky Mode - scroll bawah untuk entri terkini

Promotion Ended

~Corelle Round 16PCS Dinnerware Set Promotion~
ETA Early March
Order dibuka sehingga 12pm, 24 Disember 2011

Deposit = RM100



Baki 2 kali bayar (Gaji bulan Januari dan Februari)


Berminat?
Email babyibu at gmail dot com


City Block - RM300




City gardens - RM330



Classic Cafe Black - RM300





Country Cottage - RM300


Floral Connection - RM 300


Friendship - RM330



Geometric - RM300


Rosemarie - RM300


Secret Garden - RM300



Winter Frost - RM300


Shadow Iris - RM400

@ Carta Pai atas Pai

Sekarang pukul 4 pagi. Satu malam perah otak nak buat satu carta pai ni. So Ibu nak letak juga kat sini. Tanda satu kepuasan bila dapat buat. hehe.


Heh rasanya tak perlu la Ibu terang apa kebendanya content. Ini untuk Phd Ibu punya analisis. Nampak mudah je tapi nak buatnya termenung juga dibuatmya. Maklumlah selalu guna simple-simple je. Sebab kepala sakit satu malam semata-mata nak buat ni so just nak share. Cara buat pie of pie chart. :) Yeay boleh tidur. Esok sambung. Objektif hari ni terlaksana.

@ Pregnancy Pillow

Monday, December 19, 2011

Baru nak masuk 4 bulan tapi perut dah naik - badan pun dah kembang. Tidur malam memang sangat tak selesa. Ingat nak cari pregnancy pillow. Ada beberapa jenis rupanya. Google kat online store harganya sungguh menyayat hati. Mencecah rm300. Huhu.


Ibu berkenan yang kat bawah ni. Ada sesiapa tahu jual kat mana - atau lebih murah. Memang rasa kena beli satu juga ni. Pinggang sakit. Petanda makin tua ni - badan dah sizen. Hukhuk.

@ Sangat Comel...

Aduh romantiknya. Kalau Ibu pun I do :P.

@ Laptop & Katil

Sunday, December 18, 2011

Email from my mama..

Please take time to read!! Very important!!! tell others about it

A well known family in Mequon lost their 25 year old son (Arun Gopal Ratnam) in a fire at home June 4th.

This is what happened. He graduated with MBA from University of Wisconsin-Madison two weeks earlier and came home. Had a lunch with his dad at home and decided to go back to clean up his room at school. Father told him to wait and see his mother before he goes back for a few days.

He decided to take a nap while waiting for his mom to come home from work. Neighbors called 911 when they saw black smoke coming out of the house. Their 25 year old son Arun died in the three year old house. It took several days of investigation to find out the cause of the fire.

It was determined that the fire was caused by lap top in the bed.
When the lap top is on the bed cooling fan does not get air to cool the computer and that is what caused the fire.


Uneven surface of the bedsheet has blocked the air intake vent below the cpu fan. When the laptop is placed on a flat surface i.e. on desk/table, there is a gap between the desk surface and the base of the casing to allow air to flow/suck in through the air intake vent by the cpu fan to cool the cpu. This paragraph is added in by sender for better understanding of the senerio.

He did not even wake up to get out of the bed he died of carbon monoxide (CO).

The reason I'm writing this to all of you is that I have seen all of us using our lap top in bed. Let us all decide and make it a practice not to do that. Risk is real. Let us make it a rule not to use lap top in bed or put computer on bed with blankets and pillows around.

Broadcast this message & you may save others!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop