@ Ammar dan Doktor gigi

Thursday, December 8, 2011

Last week Ayah pergi check gigi. Biasalah dah akhir tahun. Nak claim rawatan gigi. Selalu Ibu join tapi kali ni tak. Sebab berus gigi pun muntah, apatah lagi nak suh Dr. belek-belek mulut tu. Huhu. Tak pasal muntah kat klinik kang.

Lepas Ayah check, Ibu pujukla Ammar check gigi. Ketar-ketar jugala. Sebab sebelum tu Ammar tengok Ayah skaling gigi lama juga. Nasib baik Dr pandai pujuk. Berjaya la check.


Ammar tak nak baring. So berdiri jelah.



Gigi Ammar ok cuma ada satu yang dah macam nak berlubang sikit dekat gigi atas belah kanan. Agaknya sebab Ammar suka gigit vitamin/gula-gula. So Dr. pun cakap kena hisap je tak boleh gigit. Buat masa ni Dr kata ok takde masalah cuma kalau boleh next year kena pujuk Ammar tampal before makin dalam. Sebab gigi Ammar jenis nipis. Direct ke akar nanti. Takut sah berlubang nanti memang sakit sebab terus ke akar.

Oklah sekarang memang Ammar dah tak gigit vitamin. Berus gigi pun dah mudah. Kalau tak nak jumpa Dr. kena la dengar cakap kan :P. Pergi klinik mana? Klinik di Kota Damansara ni je - dekat seksyen 6. Ini Ibu sempat snap promosi sempena cuti sekolah ni. Boleh la bawa anak-anak check gigi kan. Servis pun ok. Tapi kalau pergi malam - better buat appointment dulu sebab ramai orang.



5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

isabelle said...

mahal gak scaling ye? sib baik i leh dpt free/rm10 je.
tu pun kdg2 dentist tgk, dia ckp "takyah scaling ni.dah ok."

grrrr

eRiNsZ said...

wahhh good boy la ammar,

psttt
jom join contest senang kat blog erin:

http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

yang lain pon jom join

Mama Adam said...

wah!!! ammar berapa tahun? adam dah 3++. aritu bw g dentist, dia kata tunggu la besar sikit. 2 batang gigi kat depan dah ada kaviti

Yana said...

ammar pn 3 tahun lebih..mmg macam kesian nak p tampal gigi..huhu

Siti Sifir said...

Teringat bawak anak2 gi ke doktor..yg kakak abang nye nangis, datang adiknya pulak terus nak tumbuk doktor...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop