@ 3 hari dalam keputihan

Monday, January 9, 2012

Mulai Jumaat sampai lah semalam. Badan Ammar asyik naik gatal-gatal. Mula-mula ingatkan kena kelopak garam atau kena gigit tahi ulat. Tapi pelik juga. Asal makan ubat. Hilang. Pastu naik balik. Satu badan la kena. Dr. kedua pergi check kata sebab allergic. Tapi tak tau allergik apa.

Memang susah hati Ibu ni. Kesian sangat Ammar menahan gatal. Kejap penuh kat badan. Kang lepas surut, naik kaki pula. Bab naik muka paling Ibu tak tahan. Huhu. Ibu gilir2 bagi ubat gatal dengan allergic. Kalau tak bagi confirm tak boleh tidur. Asyik garu.

Satu ubat yang paling baik ialah calamine lotion. Kalau nampak dah naik tu, Ibu kasi mandi dan sapu. Kurangla Ammar gatal-gatal. Tak kasi garu takut luka pula. Itu badan Ammar bertompok putih macam pakai bedak sejuk. Huhu.




Naik bengkak-bengkak tebal yang Ibu tak tahan tengok

Kat gambar ni time sikit. Ada yang time penuh satu badan. Macam nak pengsan Ibu tengok. Huhu. Alhamdullilah sejak semalam dah semakin baik. Lega sikit hati ni. Nyenyak sikit nak tidur malam (sebelum ni nak tidur pun cuak takut sesak nafas ke apa - takut kesan ubat ke apa - huhu.

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

NanieZara said...

Calamine lotion mmg bagus utk kulit alergic mcm amar.apply lah tiap2 mlm nnti takde tggal parut.

Cik Rose Cute said...

kesiankan kalau budak alergik...

MummyWan said...

Anak saye ada eczema.. Naik gatal macamtu jugak.. Pakai calamine lotion mmg ok tapi after certain period kulit jadik kering sket.. So skang mula2 pakai cetaphil and then baru bubuh calamine @ affected area..

Oyis said...

ammar salah makan ke? ni mcm allergic to something je. kesian ammar, get well soon. mmg sedih tgk bila jd bintat2

wan nurul hezrina said...

dia elergik makanan ker atau habuk??mcm sofia ada eczema.mmg gatal2 tuh muncul kalau salah makan.mcm sofia bf fully so mmg nurul hati2 kalau nak consume sesuatu makanan.takut efek ke die

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop