@ Gerakan rama-rama

Wednesday, January 4, 2012

Minggu ni masuk 18 minggu dah kandungan Ibu. Sekejap je rasa. Dah mula rasa pergerakan baby macam gerakan rama-rama tu. Punya lama tak pregnant rasa macam geli bila terasa. :) Semalam pergi check Dr. Alhamdullilah semuanya normal. Ibu memang cuak setiap kali pergi check ni. Huhu.

Beza pregnant dulu dan sekarang? Kali ni memnag perut cepat besar. 4 bulan dah kena pakai seluar pregnant. Dulu 5 bulan baru orang perasan. Badan pun macam naik banyak kali ni terutama di bahagian perut dan pinggul la. Jenuh nak turunkan balik nanti. Satu lagi badan rasa tak berapa kuat banding dulu. Mungkin sebab faktor kalsium kurang (abis Ammar sedut) atau sebab faktor usia (tahun ni kan dah 3 series). Huhu. Tapi memag rasa la bezanya. Semput memanjang.


Masa pregnant Ammar dulu, Ibu memang sangat rajin. Hari-hari baca buku pregnant tu. Tapi kali ni macam rileks je. Takde semangat nak baca-baca. Takde semangat nak beli pape (lain la tetiba rezeki baby girl kan :P). Sibuk melayan Ammar je. Kesian la baby nanti. Abangnya tidur pun mau pegang-pegang tangan. Huhu.

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Fitri Senin said...

Ibu tahniah..mayb sebab dh lama juga tak pregnant..tu yg mood lain mcm sket..semoga ibu sihat sepanjang pregnancy ni ok

Yana said...

Fitri - maybe juga. tq dear. :)

zaidah said...

seronokkan bila peknen....pengalaman yang manis n takkan dilupakan sampai bila2...

wan nurul hezrina said...

tahniah=)hepi 4 u=)

Zie said...

Oh ho .. Zie pun dah rasa gerakan tu rasanya unur kandungan kita sama lah.. tahniah

Yana said...

tq semua

zie-congrat to u too:)

Khairyna said...

ape yg jd pd kak yana, semua saya alami..sy pun dh 18 mgu..gerakan rama2,malas membaca, perut cpt besar, abgnye asyik nk pegang tgn masa tido(ni dr kecik smp lani masih nk pegang), cpt penat/semput dan sakit tulang dlm pinggul..huhu hrp2 pun dpt rezeki baby girl jugak..doa sama2 ye..hehe

Yana said...

khairyna-mri kita sama2 doakan. dpt girl br excited skit nk membeli. hihi. kalau boy pakai bju abangnya jelah. huhu.

amiey lee said...

semoga baby and ibu nya selamat aminnn

Khairyna said...

baju abgnye sume dh let go..sbb lama kan nk dpt baby so penat mata tgk baju2 tu..hehe..jwbnya klu boy dpt baju baru gakla..tp serius geram baju gegirl..aminnnn hrp2 pun camtu juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop