@ Angkara Facebook

Tuesday, March 13, 2012

Kalau dulu nak shopping kena keluar pergi kedai. Pusing satu shopping kompleks. Sebab tu jarang pergi sebab malas bila fikir bab parking dan malas nak tawaf setiap kedai cari barang yang kita nak dengan harga yang terbaik.

Kebelakangan ni, Google aje. Kalau nak apa-apa - sila taip dalam En. Google. Insyaallah jumpa la barangnya. Nak yang baru atau pre-loved, semua ada.

Sekarang ni, kadang-kadang takde niat beli barang pun. Asal buka je Facebook (Ibu selalu buka nak tgk wall baca update kawan-kawan - sendiri jarang guna), ada je barang dijual. If takde niat nak beli pun, bila nampak dua tiga kali - mula la tangan gatal nak klik. Bila dah klik mula la nak beli. Huhu. Memang bahaya.

Pendek kata sekarang ni dok rumah pun keluar duit. Tak payah pergi kedai pun takpe. :P Err En. Posmen la kot makin banyak kerja. Huhu.



3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Aine Ainun said...

Eheheeeee...facebook?
Ada baik ada buruknya...

nazmin said...

assalam..
Betul lah liyana..aku pn dh terjebak dgn online shopping sejak berpantang kt rumah ni. Kononnya pantang dok rumah x bnyk belanja, last2 sama ja. Makin rancak pulak tu. Mula2 brg yg 2; 3 ringgit..lps tu puluh2..ratus2..minat pulak yg riban2. Hehe...husband balik tgk2 ada jer benda baru. Siap tnya, hari ni beli apa pulak...
Itulah kalau dh tejebak. Tapi save masa xpayah survey kat kedai..survey kat google jer!

mimie.. said...

hehe..skrg ni zaman moden..dah canggih..semua dihujung jari jek ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop