@ Blogger ke?

Thursday, March 15, 2012

Apa blogger tu? Adakah setiap orang yang ada blog dikira blogger? Ibu pun tak pasti. Ibu sendiri kadang-kadang malu nak mengaku diri blogger. Cuma ye - sebab ada blog dan rajin update blog - kawan Ibu panggil Ibu blogger. Heh.


Tapi sebenarnya Ibu takdelah blogger tegar. Kadang-kadang pergi jalan - lupa ambil gambar, pergi makan-makan - dah habis baru teringat nak ambil gambar. Pendek kata kalau blogger tegar tu mesti keje snap gambar je kan. Semalam pergi teman Ayah main bola - jumpa Zakuan (tak pasti la mana satu). Dalam hati terdetik nak ambil gambar Ammar dengan die. Tapi...maluuuuuu. Sebelum ni pun jumpa Diana Amir - rupanya awek pada senior adik Ibu. Adik Ibu dok borak dengan senior, Diana Amir siap tegur Ammar borak-borak. Tapi Ibu maluuuu nak minta ambil gambar. Huhu.

Pendek kata takde gayalah Ibu ni. Bagi Ibu, blogging is just my hobby. To express my feeling and opinion. Lately Ibu campurkan je dengan side business. Ingat nak asingkan tapi tak sempat nak manage banyak-banyak.

Dulu selalu juga cerita personal life - pergi kenduri mana, beli barang apa. Tapi sejak Ibu tahu ramai sedara mara, kawan dan opismate pun ada baca - macam segan pulak. Heh. Sebab tu sekarang Ibu cuba generalkan topik. Sebab bahaya blogging ni - kadang kita tulis niat bercerita - takut orang baca kata niat nak menunjuk - dah ke susah tu.  So cuba la berwasatiah. Hehe.

Satu lagi - setiap kali Ibu menulis, Ibu try my best untuk tak mengecilkan hati mana-mana pihak. Kadang-kadang kita nak memberi pendapat - tapi dalam tak sedar ada kawan/sedara/reader yang ambil hati. Sebab tu setiap kali tulis entri - Ibu akan preview dan baca banyak kali. Takuutt lah.

Apa-apa pun blogging memang best. Buat Ibu dapat ramai kawan, jana side income dan belajar banyak perkara baru. Kalau Ibu tak belajar or tak kerja - mmg cita-cita nak jadi blogger tegar yang update blog 4-5 kali sehari. Hehe. Sekarang ada kekangan skit. Kena habiskna study cepat. Apa-apa pun mari kita berblogging secara berhemah :).

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mommyNadia said...

keep on blogging BabyIbu ;)

mimie.. said...

betul tu..kadang2 klu pegi mana2, terasa mcm nk amik gmbr tp bile memikirkan ada org tgh tgk,terus tak jadi hehe..

teruskan berblogging ye babyibu ^_^

SeputihSalju said...

btl tu...sy sokong.. kdg2 kita tak sedar apa yg kita tulis tu sebenarnya telah mengecilkan hati org lain...

HuRoBs, UiTM Shah Alam said...

a'ah.. mmg jadik segan sbb kita kdg2 xtau sape reader kita. pastu takut tersalah niat.. mcm Am, berblog utk bgtau kat mak ape xtvt cucu dia buat.. tp ade jugak org lain yg menilai lifestyle kita plak... pastu buat side income dan berblog hanya hobi tp ade jugak yg perli, nape x cukup ke nk bayar umah, kete... padahal kita nk share brg2 yg kita dpt harga murah dan ambik sikit keuntungan atas masa dan tenaga tp still murah compared to ape yg ade kat shopping mall... susah,kan huhu

Sidratul Muntaha said...

dulu ye tegar
le ni
bila ade event
bila memasak something
bru la ade entry
kenkadang ade jugak nyelit2
tpi mcm storyline tu tak best
dah tak buat dah entry

sisdee said...

hehehehe saya pun x pnah ckp org saya ada blog..sbb klu dah tau..tau le..x tau tak pe..dan saya pun bukan blogger tegar kot sbb sering lupa amik gambar kikiki

Hilmirda Daud said...

Amy pun rasa Amy bukan seorg blogger. Berblog hanya sekadar hobi dan mencari kawan.

eza miza said...

Eza mmg tak tegar... Ada dlu skalimmg tggai truih blog... Hehe... Skg baru nak naik blik.. Hehe..tp br suam2 kuku je... Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop