@ Magic English

Wednesday, March 21, 2012

Dekat rumah di Kedah memang dah lama ada cd Magic English ni. My mum beli untuk adik bongsu belajar bahasa Inggeris. Kata my mum, ada lecturer balik dari Uk yang copykan cd-cd Magic English ni. Baru-baru ni ambil cd tu untuk Ammar. Bila kat rumah MIL, minta MIL pasangkan. Daripada tengok cerita Ultraman la Ben10 la baik layan Magic English tu.

Alhamdullilah, tak sangka pula bagus CD Magic English ni. Ammar dah speaking BI la sekarang ni. Mungkin dia minat tengok sebab karektornya Mickey Mouse and the geng. Setiap kali balik ada jelah ayat atau perkataan baru. Semalam pun dok terang kat Ibu apa die belajar - " Mickey Mouse knows everything Ibu. Semuanya die tahu". Kira dia paham la in BI and BM.

Cuba Google tapi tak jumpa lak gambar macam CD Ammar. Agaknya dah version lain - rupa pun lain. Cd banyak juga - sampai 30 ke berapa. Ammar punya macam ada yang missing. Itu die main tengok je CD ikut mana dia berkenan. takde nak ikut flow. Huhu.



3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

'Izique said...

ada jual dari Grolier... satu set dengan buku. danish pun gune magic english since 6 mths lg. now @2yrs mmg fluent english kt rumah or sekolah. klu nk cd yang hilang tu boleh beli dr grolier itself. but mahal :(

~ N.I.N.A ~ said...

Liyana...dlm utube pun ade magic english ni :)

Lelord said...

wahh menarik ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop