@ Susu Semasa Mengandung

Friday, March 23, 2012

Semua tahu betapa pentingnya pengambilan susu semasa mengandung. Ibu sebenarnya tak suka minum susu. Tapi demi kebaikan baby dalam perut Ibu gagahkan diri. Alhamdullilah bertemu dengan Anmum Materna. Rasanya lebih sedap berbanding susu lain. Kiranya masa alahan hari tu, bolehla masuk. Kalau susu lain mesti dah keluar balik. Huhu.

Kehamilan kali ni, Ibu mula minum Anmum Materna dari awal kerana dalam Anmum Materna ada Gangliosides and DHA. Ingat baby membesar je ke perlukan dua nutrient ni?. Bayi dalam perut pun perlukan sebab sel otak mula terbentuk seawal 27 hari kehamilan lagi. Anmum Materna juga memang sesuai diambil di sebelum kehamilan lagi. Ini adalah kerana dalam Anmum Materna ada folid acid yang menghalang Neural Tube Disorder (NTD). Rasanya semua tahu kan yang folid acid ni kita kena ambil di awal kehamilan dan lebih elok sebelum kehamilan lagi.

Ibu mula minum susu masa mengandungkan Ammar. Setahu Ibu, Anmum merupakan pengeluar susu pre-natal yang pertama di Malaysia. Tapi masa tu dah hujung-hujung kehamilan. Berkat minum susu – tulang Ammar memang sangat kuat. Badan kecil tapi berat. Teringat pula Ammar masa baby :).


Berbalik pada peminuman susu masa mengandung. Perkara ni amat penting sebab kalau kekurangan kalsium, nanti akan timbul banyak masalah macam gusi berdarah dan kaki cramp. Selain itu, Anmum Materna juga mempunyai semua nutrient yang diperlukan. Contohnya seperti kalsium dan iron. Iron penting untuk pembentukan tisu, plasenta dan juga sel darah merah untuk menyalurkan oksigen pada bayi. Dengan itu, tak perlu lagi nak ambil supplement tambahan banyak-banyak.

Anmum Materna juga merupakan satu-satunya jenama yang telah diuji secara klinikal tahap keberkesanan folate – folate terhasil dari Folid Acid. Sangat bagus untuk sebelum dan sepanjang kehamilan. Kalau kurang folate ni bahaya untuk baby.

Apa-apa pun, Anmum Materna memang pilihan Ibu untuk susu semasa mengandung. Lagipun Anmum Materna merupakan No. 1 di Malaysia. Selain itu, rasanya yang sedap dan nutrient yang tinggi merupakan sebab utama. Ops jangan lupa ambil 2 kali sehari ye. :)


Ibu suka

1 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Yaati Nor said...

saya pun suka anmum nie yg coklat..masa cuba yg Enfamama punye mak ai...nak termuntah bau hanyir susu dia..sbb susu putih kot...ada lg satu pek sampel enfamama..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop