@ Cita-cita saya

Thursday, May 17, 2012

Cita-cita saya adalah untuk hantar draft tesis sebelum bersalin. Mampukah? Huhu. Memang dah tak larat sekarang. Asyik sakit badan. Baru je siap sikit - tak betul-betul compile lagi. Kena cari semangat ala-ala esok kena submit atau esok nak exam baru keje jalan. Memang agak sukar nak menulis bila dalam keadaan sekarang.

Teringat masa buat Master dulu. Ibu berkurung dalam bilik - mengadap tesis je. Memang bangun, tidur dan makan mengadap tesis tanpa fikir hal lain. Tidur pun atas kertas2. Makan pun sambil baca. Memang sekejap je siap.  Fokus memang satu. Sekarang ni fokus banyak - so fikiran dok melilau je. Itu terbayang nanti ada baby mesti lagi jauh melilau. Huhu.



Hari ni dah masuk minggu 37 kehamilan. Tapi beg hospital pun tak settle lagi. Memangla Ibu asyik berangan agaknya. Padahal orang kata memang kena ready dah sebab mungkin bila-bila masa. Tapi tengok perut macam tinggi lagi - so rasanya maybe not too soon - kononnyelah. Apa pun semoga semua urusan dipermudahkan Allah. Amin.

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Maria said...

Tahniah puan. saya baru follow blog puan 2 minggu, puan nampaknya seorang yang teliti dgn study. Saya pun experience rasa tak larat je nk buat kerja bila late pregnancy Dec lepas...tp bila dah ada baby, masa sangatla terhad sebab baby perlukan perhatian kita sepenuhnya. Semoga berjaya!

Atia Adina said...

tak per tak packing lagi.....kot lah terbersalin awal....suami kan ada....minta dia packing kan...hahaha...confirm caca merba kan

BabyIbu said...

Maria - terima kasih. Itulah nak buat sebanyak boleh ni. Ada baby nanti mesti dah kurang masa untuk study.

Atia - memang la caca merba. semua tak jumpa nanti. huhu.

ujee said...

normally i kalo minggu ke-37 tu dah dilevered...hehehhee....tiga3 baby i x sampai 40 weeks....anyway...semoga dipermudahkan segalanya...

Oyis said...

good luck, both on delivery of baby and submission of thesis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop