@ Mood Merudum

Tuesday, May 22, 2012

Tak pasti kenapa lately asyik takde mood. Penangan nak bersalin ke? Atau penangan dok fikir nak bersalin tak lama lagi tapi banyak kerja belum settle? Huhu.

Ibu orang yang suka plan benda dari awal. Plan setelah ambilkira semua benda di sekeliling. Tapi bila plan asyik bertukar, memang Ibu rasa a bit tension (sampai asyik tak tidur malam la sekarang ni). Tengah cuba tenangkan diri agar tak stress. Nanti baby stress pula - tak gitu? Huhu.

Dekat-dekat nak bersalin ni banyak pula dugaan yang datang (dr segi study ada, personal ada) - so memang serabut. Yelah, nak kena jaga hati banyak pihak. Bila plan asyik berubah - banyak la benda kena fikir.

Heh apa la Ibu merepek ni kan? Dah la pukul 4 pagi ni. Pendek cerita - dalam  buat apa-apa keputusan - sila fikirkan keadaan sekeliling dan juga timbang tara perasaan orang lain yang terlibat dalam keputusan tu ye. Banyakkan berbincang dan bukan tiba-tiba ada keputusan.

Semoga semuanya akan dipermudahkan Allah. Ibu dah malas fikir. Kena siapkan hal study dulu. Banyak pula nak kena submit - harap-harap sempat. Lepas bersalin nak rest betul-betul. Huhu.

2 kawan BabyIbu berkata-kata..:

erinomar said...

Semoga dipermudahkan segala.

Bacalah Surah Yasiin, pd setiap penghujung bacaan "mubin" mintak apa yg kita nak. Esp ditenangkan hati, dimudahkan bersalin and etc. itu yg kita amalkan during nak bersalin masa tu. alhamdulillah mmg dipermudahkan sgt2.

BabyIbu said...

tq dear. akan diamalkan. hmm ada juga geng pukul 5 pagi ni :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop