@ Nutrisi Semasa Menyusu

Thursday, May 31, 2012

Ibu Menyusu Memerlukan Lebih Nutrisi dan Tenaga dari Ibu Mengandung dan Wanita Biasa? 
 
Betul ke? Ramai yang fikir wanita mengandung memerlukan lebih zat dan tenaga daripada wanita biasa atau ibu yang menyusukan anak. Rupa-rupanya tanggapan itu SALAH! Wanita menyusu yang sebenarnya memerlukan lebih zat dan tenaga berbanding wanita biasa dan ibu mengandung.
 
Kita selalu lihat yang ramai di kalangan ibu-ibu yang bersungguh-sungguh menjaga kesihatan, mengambil makanan yang sihat dan mengamalkan pengambilan suplemen semasa mengandung, tetapi mengabaikannya semasa menyusukan bayi. Ingat lagi tak semasa mengandung kita dibekalkan vitamin asid folik, Minyak ikan DHA-EPA, kalsium dan sebagainya. Tak lupa juga pastinya kita akan minum susu ANMUM dan sebagainya untuk menampung keperluan yang diperlukan.. tapi bagaimana sekarang ketika menyusukan bayi??
 
 
Jom kita semak: Adakah nutrisi harian kita sebagai ibu menyusu adalah sihat, lengkap dan mencukupi?
 
 
Bayi akan mendapat segala zat makanan yang diperlukan melalui susu ibu. Segala zat-zat yang diperlukan diserap daripada badan ibu dan disalurkan kepada bayi melalui susu ibu. Maka, jika ibu tidak mengambil zat makanan yang mencukupi, maka badan ibu yang akan mengalami 'kesengsaraan' akibat kekurangan zat makanan tertentu. Pengambilan makanan sihat seperti buah, sayuran, serat serta snek berkhasiat sangat-sangat digalakkan untuk memenuhi keperluan zat makanan ibu menyusu.
 
 
Patutla masa susukan Ammar dulu - badan sussut je. Tak cukup zat agaknya. Habis Ammar serap. Dr. pun ada cakap tulang Ibu dah tak kuat. Mungkin kesan serapan zat semasa menyusu juga. Huhu. Jadi apa penyelesaiannya?
 
Set Menyusu Euphoria - Shaklee
 
Oleh sebab itu, jika ibu-ibu khuatir pengambilan makanan harian tidak dapat memenuhi keperluan zat makanan dan tenaga yang diperlukan, maka ibu-ibu boleh mengambil suplemen/ vitamin (makanan tambahan) iaitu Set Menyusu Euphoria - Shaklee
 
 
Apa yang ada dalam set menyusu Euphoria dan menjadi pilihan MAJORITI ibu-ibu di MALAYSIA? 
 
  1. Vitamin C - membantu meningkatkan antibodi dan mengandungi kolagen untuk kecantikan kulit
  2. B complex - Anti Stress, mengandungi asid folik dan juga untuk kecantikan dalaman.
  3. Vitalea - mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan.
  4. Alfalfa - Membantu mempercepatkan penghasilan susu dan menghilangkan keputihan.
  5. Energizing Soy Protein - Membekal protein iaitu 9 jenis asid amino penting badan dan bertindak sebagai Energy booster serta memekatkan susu. Merupakan BEST SELLER PRODUCT!!
  6. Ostematrix - Kalsium yang dirumus bersama Vitamin D dan magnesium untuk penyerapan kalsium yang maksimum oleh badan. Memudahkan bangun pagi, juga mengelakkan kejang dan sembelit.
 
Emm menarik ni. Lepas pantang nanti bolehla Ibu try. Bagaimana dengan anda? Agak-agak cukup tak pengambilan zat makanan dan tenaga seharian anda? Jika semasa mengandung kita sangat menitikberatkan pengambilan zat makanan yang mencukupi, kenapa apabila menyusu kita mengabaikannya? Tak gitu?
 
Untuk maklumat lanjut pasal produk ni, sila sms 011-15690082 atau Facebook: Adilah Manaf Celikvitamin untuk keterangan lanjut dan konsultasi percuma.
Lebih info di celikvitamin.comhttp://www.celikvitamin.com/.
 
 
 
Nantikan pengumuman GA yang menawarkan hadiah berupa voucher bernilai RM300 dari celikvitamin.com!!
 

0 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop