@ Set Selepas Bersalin dan Hadiah Misteri

Monday, May 7, 2012

Masih mencari-cari set selepas bersalin. Bila Google banyak betul pilihan. Nak cari yang simple je stepnya sebab Ibu ni bukan rajin sangat. Huhu. Ada cadangan? Harap sudi kongsi pengalaman di sini. Antara yang Ibu tengok:

P.s: Pengomen bertuah akan dapat Mystery Gift tajaan BabyIbuShoppe :)


Amway Tropical Herbs - RM293



Salindah RM333


Set bersalin Nona Roguy
Nona Roguy - RM365

Set Bersalin Sendayu Tinggi

Sendayu Tinggi - RM385


Leesa1.jpg
Leesa Formula - RM350


Tanamera Postnatal Care - RM360

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

fiszah_pjo said...

salam..

pzah dulu pernah guna set amway..beli guna member price dapat 2++..(guna kawan punya)rasanya dalam 230-240 je..

set ni lengkap..kira semua ada..tp pzah tak guna semua..sebab rs panas..huhu..takut effeck susu..tpi takde efek susu pun..cuma diri tak disiplin..

berbaloi jugak sebenarnya beli set amway ni..sebab set die lengkap..dari barut, mandian, pilis, ubat utk ibu bersalin..ada minyak baby dan minyak urut..semuanya herba,,

pzah minum sampai habis teh herba tu..kebanyakkannya pzah cuba habiskan..kecuali pil..sebab selalu lupa..kalau guna secara disiplin memang terasa keberkesanannya :)

bmpower27 said...

First dulu saya guna amway..but tak habis...sebab panas jugak...pills pun lambat makan sebab takut efek baby..

so saya suggest untuk go for tanamera..dia pakai bahan organik and no pills at all. suma ada herbal tea yang akan bantu untuk pulihkan dalaman.

ada 11 item termasuk bengkung..testimonial yang ada pun sgt positif..apa yang saya sgt suka adalah minyak kelapa dara yang akan minimakan koyakan waktu deliver (if betul2 pakai ikut instruction) and herbal soap.

Kulit sy jenis very dry so memamg tak boleh masuk langsung dengan mana2 jenis sabun. but magically this sabun sgt best and tak keringkan kulit saya..

boleh pergi website dia and go through testimonial..happy reading!!

kinna said...

saya pon guna amway masa anak 1st dulu. kali ni pon guna amway lagi.

beli kt member dpt harga ahli rm234 je.

in fact, kalo beli bulan ni (mei) dapat beli set pisau ceramic rm35 (worth rm165). leh tgk dlm website amway utk promo ni. hehe

(er, sy bukan member, tp tlg promote sbb sy return customer amway :))

set salindah pernah cuba jugak tp tak sesuai. (saya beli set mengandung + bersalin). bila mkn je bdn rasa seram sejuk cam nak demam (sbb salindah homopati,kan).

masa bersalin amani saya cuba set bersalin ambar kenanga. ok jugak cuma amway lagi best kot.

mimie.. said...

masa sy dulu guna set bersalin leesa formula..ringkas je..semua ada..dari ubat, pilis, param, minyak urut baby, dengan minyak urut ibu sekali..
harga dalam rm200+..
masa pakai minyak urut tu rasa selesa sangat badan ni..terus rasa lega...

transformed housewife said...

Akk pernah guna Salindah tapi tak habiskan semua ubat2 dia sbb byk sgt. Rasa rugi pulak. Anak kedua tak ambik2 apa2 set bersalin sbb bersalin di NZ. Kali ini, (dah 34 mg ni) dah beli set bersalin HPA je sbb paling murah dlm RM90 je. Brg2 lengkap juga. Yg penting tak de ubat yg buat jd panas sgt. Maklumlah kulit akk sensitif dan anak2 pun biasanya kulit sensitif jugak.

iz said...

saya guna set bersalin ambar kenanga.. set ini simple.. untuk ibu contohnya..untuk tuju darah, elak meroyan dan dalaman ibu..bila makan set ni..badan cepat ringan dan bertenaga especially yang jarak anak jauh2.lagipun tak banyak ubat yang perlu makan..ngam2 untuk 60 hari untuk 2 botol..cubalah.. dalam rm200..boleh order melalui telepon..sbb dia akan post ke rumah.

aku-alam said...

Saya tak gunakan apa-apa produk masa bersalin kali kedua ni.. Semua yang saya gunakan ada la dari bahan-bahan semulajadi.. Hehe.. Dari makanan hingga ke penjagaan diri.. Semua ni petua dari Ummi.. Memang menjadi.. Orang tua lebih tahu apa yang baik untuk ibu-ibu lepas bersalin ni.. Barang-barang pun tak susah nak cari.. Cuma kena rajin la.. Sama jugak kalau guna produk.. Kalau malas, apa pun tak jadi.. Anyway.. Selamat datang orang baru ~ in advance ~ Hehe..

Mama Atiyyah Umairah said...

wa xpnh gune pape produk pas bsalin..sbb mse bsalin ummu atiyyah ari tuh..wa mkan jamu kampung jer..sume mak wa yg wat sndri....tpi yg wa dgr2 dri member2 yg gune produk nonaroguy...diorg kate bgus..sbb dlm mse baper mnggu jer..tmpat jahit da pulih..da leh wat keje2 berat ckit la bnding dgn xmkn lgsung....bdan pun ase segar aje...wa pun xsure..and ank spupu sndri pki salindah..die ckp ok gk..cume salindah byk sgt pil kene mkan...tuh yg ase xsnggup...huhuhuhhuh...

ummu huraiyah said...

salam..first pregnancy saya xguna pape set..second pregnancy ayah cadangkan set mengandung dan bersalin salindah..

start pakai dari mula mengandung sampai abis pantang..time pregnant rasa syok sgt sbb BPyg sll rendah jadi ok n badan rasa segar..

mun said...

rasanya dalam banyak banyak set bersalin tue..nona roguy the best..sebab boleh atasi sembelit..plus herba yang digunakan pon tak panas untuk baby....means jika BF baby pon takpe..takde effect pada baby.....minyak berurut dier pon wangi jeee tau..sesuai sangatlah

mira edora said...

Aku tak pakai pun set2 ni. Aku just beli kacip fatimah n pil ikan haruan. Maybe sebab aku sendiri tak berani nak pakai jamu lebih2 sb baby kuning. Pastu risau diorg cirit2 sama, so lama skit baru stat makan kacip fatimah n pil haruan. Kalu ko beli set, pakai suma tak pe la, tp kalu ada yang tak pakai, buat rugi je. Aku ni malas sikit nak berminyak2 bagai, rencah nak mandi tu pun mak aku kutip pokok2 keliling rumah je. Alhamdulillah, so far ok. Minyak pun x bubuh sangat, pakai losyen halia pati mustajab je. hehe...

Adilah Manaf said...

Sy recommend Set Berpantang yang Merangkumi Persediaan Menyusukan Bayi. Berasaskn vitamin semulajadi. Sebagai renungan:

Soalan: Mana lebih baik; Jamu atau Vitamin?

Jawapan celikvitamin.com:
1. Vitamin lebih baik kerana ia lebih ringkas…dan badan kita hanya kenal nutrien yang ringkas cthnya berbanding buah limau dan vitamin C, vitamin c lebih dikenali oleh sistem badan. Jamu adalah kompleks dan memerlukan masa utk penguraian maka khasiatnya agak lambat diserap…lagi satu mungkin ada bhn lain yang ditambah yang tidak diketahui..
2. Kita mencari makanan kepada sel. Sel hanya menyerap vitamin. Dalam jamu ada kandungan vitamin tetapi sel perlu bekerja keras untuk merungkai vitamin yang terdapat dalam jamu. Berbanding jika hanya makan vitamin semata-mata….maka sel mudah menyerap dan menjimatkan masa.

Lebih info: http://www.celikvitamin.com/blog/set-confinement-bersalinberpantangpembedahanrambut-gugur-shaklee/

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal berpantang … sharing is caring :) - Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Em's Family said...

saya guna set bersalin Amway, dulu saya ni bersalin c-ser orang kate, elok csect guna set bersalin ni.. sekali gune, memang senang especially untuk orang yang kene berpantang sendiri. set ni pun lengkap untuk 44 hari berpantang, tak payah nak risau2, ade bengkung, ade teh herba, kapsul untuk pantang, param, pilis, minyak untuk baby dan minyak untuk mak..

set ni baik kalau nak menyusukan especially kalau dalam kepala kita, kita risau takut baby reject susu, sebab is very minimal to consume everyday, satu hari satu bende..

dan boleh diteruskan kalau baby kuning atau g6pd..

dulu i gune, recommend2 kat orang, sekarang dah jadi tukang jual.. :) interested boleh buzz i.. and i didnt sell at the price above :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop