@ 39 weeks check up

Monday, June 4, 2012

Semalam pergi check up. Sedar tak sedar dah 39 minggu. Huhu, Memang berdebar. Baby pula masih sedap dok dalam perut. Tiada tanda lagi. So far check alhamdullilah. Semua normal. Tapi Dr. ada bagitau, kalau takde tanda juga minggu ni ada can kena induce. Alamak - debar nak try normal belum hilang - ni tambah debar nak kena induce pula.

Ibu dah mula minum air selusuh dan minyak tanak. Juga amalkan doa-doa mudah bersalin seperti surah Maryam dan doa nabi Yunus. Bila baca pengalaman bersalin di blog dan forum. Macam-macam ceritanya. Ada yang sejam lebih je dah bersalin, ada juga sampai dua hari. Huhu. Rezeki masing-masing.

Jadi sekarang Ibu hanya boleh doakan semoga semuanya dipermudahkan. Ibu pun dah tak sabar tunggu baby keluar. Ammar pun cakap die tak tahan tunggu baby nak keluar dari perut ibu, lama sangat. Yelah, kalau Ammar dulu, time ni dah buat kenduri akikah - Ammar kan keluar 37 weeks. Takpelah, Ibu sabar menanti. Korang pun doakan sama ye, semoga dipermudahkan ibu bersalin. :)


3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mummy GreenyHouse said...

Amiin..semoga ibu n baby selamat dan segala dipermudahkan.. :)
p/s: just nak share, time anak 2nd sy dulu,sy buat air yasin sendiri (baca 3xyasin), then doa setiap kali minum supaya dipermudahkan.. sehari lepas minum, dgn izin Allah turun tanda and proses bersalin mudah..Alhamdulillah..

♪ Azu ♫ said...

Semoga selamat semuanya.... tanak la induce...... saya baru je lepas melahirkan.... terpaksa di induce pasal leaking air ketuban... oleh sebab itu, diharap jgnlah anda di induce mcm saya yer..insyaALLAH semuanya OK..

shidasyakirin said...

kuatkan semangat ye dan banyak berdoa. semoga semuanya berjalan lancar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop