@ Cerita-cerite

Wednesday, June 27, 2012

Masih dalam mood berpantang so mood menulis kurang sikit. Lagipun 'nurse' kat rumah tak bagi mengadap laptop lama-lama. Wifi takdela pula kalau tak leh update guna hp je. Huhu. Cerita terkini?

Cerita Ibu
Belum sempat nak cerita pasal pengalaman bersalin normal. Tapi kesimpulannya tak semudah disangka (yang lepas seminggu dah sihat boleh jalan la la la). Sampai hari ni masih berjalan ala-ala kepit sebab masa beranak tu koyakannya panjang hingga ke hujung b#####. Kenapa koyakannya panjang -sebab Amani agak besar berbanding Ibunya ni. Huhu. Hari-hari berdoa semoga cepat baik - susah nak susukan Amani bila nak duduk pun senget benget.

Cerita Ammar
Ammar sekarang demam. Penangan kena pergi sekolah 2-3 hari. Ammar baik tak kacau Amani cuma kesian la sebab die nak perhatian. Ibu pun tak boleh layan sangat sebab sakit belum baik. Tok Abah dan Mak Su jelah melayan Ammar kat sini. Ni gambar Ammar pergi sekolah hari tu. Pagi pergi ceria-kang pukul 10 melalak nak balik. Haihhh.

Cerita Amani
Dah pandai demand nak suh dukung bagai. Menangis pun dah volume tinggi. Tapi so far oklah cuma suka berjaga malam tu yang tak berapa tahan. Takpelah yang penting sihat.


P.s: Tak sabar tunggu Ayah datang Khamis ni. :)

1 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Coffee Mama said...

Tahniah Yana...Insyaallah semua akan dipermudahkan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop