@ Penjagaan tangan dari kuman seharian

Saturday, June 16, 2012

Sebagai Ibu bapa kita harus selalu peka dengan kehadiran kuman di sekeliling anak kita.  Kuman tidak dapat dilihat tetapi ia berada di mana-mana, tidak hanya di kerusi tandas dan tong sampah. Kuman juga terdapat di tempat-tempat ini:

  • Alat kawalan jauh TV: Ia dipenuhi dengan kuman terutamanya jika anda sering menikmati snek di depan TV sambil menukar saluran TV ketika demam. Jangan lupa membersihkan alat kawalan jauh TV dan tangan anda semasa menonton rancangan kegemaran anda.
  • Telefon: Tempat paling sesuai untuk kuman berpindah dengan mudah dari mulut ke tangan anda dan sebaliknya. Jangan lupa untuk menyahjangkit telefon dan telefon bimbit anda dengan kerap.
  • Butang: Kita menyentuh butang setiap hari samada dalam lif, mesin layan diri / ATM / pembayaran auto, permainan arked .... semuanya tempat pengumpulan kuman dan bakteria. 
  • Troli membeli-belah: Disini kuman bergerak dengan mudah antara tangan, makanan dan muka. Jaga kebersihan diri anda dengan mengesat kuman dengan tisu Kleenex®.
  • Eskalator: Tempat berpegang sentiasa disentuh oleh ramai orang yang membawa kuman dan bakteria. Pertahankan diri anda secara berkesan dengan tisu Kleenex®. 
  • Papan kekunci komputer: Tangan yang kotor dan cebisan makanan yang jatuh di celah kekunci menjadikan papan kekunci anda sarang kuman.
  • Wang: Wang kertas dan duit syiling telah melalui pelbagai tempat kotor sebelum ia sampai kepada anda. Kesat tangan anda (selepas memegang wang) terutamanya sebelum makan dengan tangan atau sebelum menyentuh mana-mana bahagian muka anda.

Jadi macam mana nak buat? Kita haruslah sentiasa membawa tisu basah untuk cuci tangan anak kita pada bila-bila masa. Kleenex® telah memperkenalkan Tisu Pembersih Tangan Nyahkuman Kleenex®.  Ia boleh didapati dalam pek kecil dan mudah dibawa di mana seisi keluarga dapat menggunakan dan menghargainya. Simpankannya dalam beg, tempat simpanan sarung tangan dan laci pejabat untuk mengingatkan diri bahawa kita harus membersihkan tangan sebelum makan dan minum, selepas bermain atau memegang haiwan kesayangan, waktu rehat, selepas batuk atau bersin dan lain-lain situasi di dalam dan luar rumah.


Tisu Pembersih Tangan Nyahkuman Kleenex® berkesan dalam membenteras 99.9% kuman tapi masih lembut untuk kulit anda. Tisu yang bebas alkohol, juga diperkaya dengan Mentega Shea, Aloe Vera semulajadi dan Vitamin E membantu menyuburkan kulit selain membersihkannya! Ia juga disahkan oleh pakar dermatologi selamat untuk digunakan pada bayi dan kanak-kanak. Ia tidak meninggalkan rasa kekeringan, tidak melekit atau meninggalkan keladak bersabun dan tidak mengandungi bahan-bahan dari haiwan. Selain itu, tekstur unik dan permukaan kapasnya yang lembut memastikan kulit dibersihkan secara lembut keseluruhannya.

Tisu Lembab Pembersih Tangan Nyahkuman Kleenex® bertemakan Disney (dalam bungkusan tiga pek) berharga RM6.90. Hanya didapati untuk masa terhad, Kleenex® juga memberikan buku aktiviti dan botol minuman kanak-kanak yang menarik untuk setiap pembelian.Gunakan tisu pembersih tangan nyahkuman Kleenex® Setiap Hari untuk Membenteras Kuman Degil!


Nak cuci tangan Ibu!!

Untuk mendapatkan maklumat terkini dan mengetahui lebih lanjut tentang produk dan cara mengekalkan kebersihan tangan kita, sertai perbincangan dan aktiviti  menarik dan jadilah peminat pergerakan perkongsian Kleenex  Malaysia di http://www.facebook.com/Kleenex.Malaysia, atau hubungi  Talian Khidmat Pengguna Kimberly-Clark di 1-800-82-1188 (bebas-tol) pada hari bekerja dari 9 pagi ke 5 petang. 

0 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop