@ Kawasaki?

Tuesday, August 28, 2012



Amani disahkan dijangkiti demam kawasaki. Apa tu? Boleh google. Punca tak dapat dikenalpasti. Simpton? Deman berpanjangan, rashes, mulut jadi merah - ni simpton yg amani ada.

Pagi tadi dr scan jantung. Ada saluran darah bengkak so sah amani kena demam kawasaki. Sedih sangat ibu masa dr scan tu. Ayah pula takde. Sambil pangku amani sambil dengar explanation.

Ini dr dah mulakan treatment. Kesian sangat amani. Lemah je. Ya allah sembuhkanlah anakku. Tak sanggup tengok amani macam ni.

Posted via Blogaway

18 kawan BabyIbu berkata-kata..:

puan nina said...

alahai..siannya..moga cepat sembuh ye..

kimi said...

salam... im ur silent reader..
bby i pon pernah kene kawasaki.. demam.. lidah merah.. tapak tgn bengkak... ms memula smpi hos, doc ckp 50-50 huhu then msk ubt antibiotic xsilap which is 1 botol = rm1k++ ... seminggu we all dlm wad.. lps blk umah tetiap mggu kene amik darah sbb doc tkt darah naik.. kene scan jantung.. huhu... byk nk citer tp nnti laa.. bole refer my blog but xla detail sgt.. apepun take care kak

kimi said...

salam kak,

ank sulong sy pon kene kawasaki gak ms bby.. kene ms umor 2 bln lebey...
kene msk ubt antibodi.. pastu amik darah tetiap mggu n scan jantung...
hope bby amani get well soon.. http://muhammaddanishhakimi.blogspot.com/2008/08/kasihnye-ibusayangnya-papa.html

Nad @ MamaZN said...

ya Allah dugaan di bulan Syawal...
abah amani gi mana?
moga yana terus tabah dan kuat demi amani
sabar byk2 k!

Mak Ngah, also Mama Zen to be said...

smoga baby amani sihat sediakala...sedih...

Allene said...

tak pernah dengar pulak demam kawasaki... macam2 penyakit sekarang. kecian amani. walaupun tak sihat tetap cute... get well soon dear.

Anonymous said...

SABAR YER IBU...
SETIAP KALI NAK MEMBESARKAN ANAK PASTI ADA UJIAN DAN DUGAAN.
MEMANG PAHIT DAN PERIT BILA ORG BERCAKAP "SABAR" TP BILA KITA BERJAYA MENEMPUHNYA PASTI KITA AKAN TERSENYUM DGN UJIAN INI...
DOA BYK2..

eza miza said...

Eza pon xbesa dgaq lg.. Rota virus pernh la..kn google jpg.. Sian amami..lembik je..semoga amani kuat dan dapat hadapi dugaan ni.. Aminn

GOSIP ARTIS MALAYSIA said...

kesiannye amani.. harap ibu dapat ikut segala apa nasihat yg doktor cakap. Sama2 kita doakan amani cepat sembuh dan demam amani berkurangan.

FARHANA JAMIL said...

slm, i'm ur silent reader...
sabar ye...and please don't stop bf her...mana tau it will help her to recover soon. Pray for amani & u...

Eby Safiah said...

Semoga Amani cepat-cepat sembuh.Kesian bila anak-anak kecil jatuh sakit.

Khairyna said...

anak kwn saya pun pernah kena kawasaki ni..blh baca blog dia di sini utk kongsi pengalaman dia http://annaidris.blogspot.com/2011/08/fitri-masuk-wad.html

faizah said...

darling dont worry k..baca link ni

http://www.medicinenet.com/kawasaki_disease/article.htm#what_is_kawasakis_disease_and_how_is_it_diagnosed

Ummi Danish said...

Semoga Amani kuat... anak sedara saya pon kene Kawasaki masa berumur setahun, skrg dia da hampir 2 tahun. alhamdulillah OK. check up sblum ni jatung ada tersumbat tp sekarang da OK. cuma doctor akan check up dia smpi 5 thn.. prosedur katanya. insyaallah semuanya akan ok.. bykkn berdoa

Ummi Danish said...

Semoga Amani kuat... anak sedara saya pon kene Kawasaki masa berumur setahun, skrg dia da hampir 2 tahun. alhamdulillah OK. check up sblum ni jatung ada tersumbat tp sekarang da OK. cuma doctor akan check up dia smpi 5 thn.. prosedur katanya. insyaallah semuanya akan ok.. bykkn berdoa

aku-alam said...

Kesian Amani.. Sabar ya Ibu Amani.. InsyaAllah, Amani cepat sembuh.. Doa saya untuk Amani.. :)

U_Maryam said...

Syafakillah sayang Amani.

Yaati Nor said...

saya pun sedih time doktor scan jantung Ummar..Ummar pun ada masalah kat jantung..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop