@ Pantang setahun

Friday, August 3, 2012

Ini adalah pantang untuk setahun. Bukan pantang jumpa mau makan, tapi pantang tak boleh makan. Kalau ikut orang utara. Perkara yang perlu pantang makan sampai setahun ialah ais (erkkkk - bulan posa ni memang tercabar betul), mee (mee besar) dan laksa.

Terliur tengok laksa yang dihidang masa kenduri akikah amani :(

Masa Ammar memang setahun la tahan nafsu walaupun favourite Ibu ialah mee goreng. Bila jumpa mee goreng - mesti tengok dengan penuh perasaan. Huhu. Harap kali ni pun berjaya pantang setahun. Kenapa perlu pantang? kononnya tak nak kasi urat kembang sebab kalau mee dan laksa tu kan ada kapur. Hmm kita ikut jelah kan....

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

A&A touch's said...

mak ai... setahun??? klu lin xde la...

Siti fairuz yusof said...

juz laks lps bsalin pantang drpd daging kambing, nangka n pisang stahun..ni petua drpd org indonesia yg jenis jaga body..huhu..pantang org melayu ikut gak tp tahan 100 hari jelah..heheh..

Aine Ainun said...

Laksa ade kapur juga ye?
Baru sy tau...

Kalo mee tu ble pntang lg,
kalo laksa huhu mencabarnya kena pantang

Cik Puan Rara said...

so masa mengandung ni kena mkn laksa puas puas lah.hehe

PinkUmmi said...

kalau nak jge bdn kne la ikut pantang kan....sy pun mcm tuh gak...

Zuhaini said...

oh.. lamanya patang! huhuhu... anyway, Shaklee ada set berpantang, nak cuba?

Anyway, kalau ibu Ammar nak dapatkan vitamin Shaklee, saya ada jual FULL PACK atau TRIAL PACK. Trial Pack semurah RM70 ke atas. Pilih je set di bawah:
1. set kesihatan optimum
2. set menyusu badan
3. set berpantang / lepas pembedahan
4. set penjagaan kulit
5. set tulang & sendi
6. set féminin
7. set resdung/allergi/ekzema dan alahan
8. set immune booster
9. set ibu mengandung
10. set kuruskan badan
11. set gemukkan badan

hubungi saya ya!
sitizuhaini@gmail.com atau 016-3236394

Nad @ MamaZN said...

saya baru tau kene pantang setahun
sume2 pun saya dah 'selamat' langgar dah pun, uwaaa...! =[

Nad @ MamaZN said...

eh, lupa nak tnye..
dah buat ke entry aqiqah amani?
nk tgk...hehe

Cahaya Kita said...

sedap nya laksa... terliur plak...
dah la puasa...

eza miza said...

Hehehee...eza brjaya pntg setahun laksa sbb mmg bkn feveret pon.. Kira tak kecuq liuq la kalo org hidang time knuri kan..

kinna said...

saya hari ketiga MIL masak mee grg, saya hentam saja. so far takde la rasa apa2. mee spageti pon hentam jugak..

U_Maryam said...

lamanya berpantang! Sgt gigih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop