@ Penyelamat di kala kesakitan

Thursday, August 2, 2012

Masa beranak hari tu - jahitan ibu agak banyak (owh still hutang pengalaman bersalin - nanti ya sebab panjang entrinya - huhu). Jadi memang minggu-minggu awal sangat sakit bila nak duduk. Tersenget sana, tersenget sini.

Kemuadian, Ibu kan balik pantang Kedah. 6 jam tu nak duduk dalam kereta. Ngeri mula-mula bila fikir nak duduk lama. Sebab sakitnya rasa macam pisau hiris-hiris tu. Memang boleh nangis. Huhu.

Nasib baik kawan Ibu - Jue bagi pinjam ring cushion. Apa benda ring cushion? Ada panggil pelampung, ada panggil bantal donat - pendek kata ia adalah bantal bulat yang berlubang di tengahnya. Ibu pakai haritu brand Safe n Sound. Tak jumpa pula gambarnya. Tapi lebih kurang bawah nilah.



So bila duduk atas ring cushion ni takdelah sakit. Rasa selesa. Sampaila ke Kedah dengan selamat dan less pain. Alhamdullilah.

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Allene said...

bgusnya benda ni... ada orang guna nursing pillow kan... dlu nak beli nursing pillow tak mampu....

tp, masa br2 lepas bersalin mmg sakit sangat. sampai tahap xboleh duduk. yang boleh baring & berdiri jer... :(

Siti fairuz yusof said...

wooo...good info..bley gune utk travel balik tgganu nanti..thxs ya! tapi kat ne senang nk beli ni ek? huhu

U_maryam said...

Menariknya!

Nad @ MamaZN said...

yana, bersalin normal ye?
tak penah tgk plak bantal bulat cam donut ni
selalu tgk yg bentuk bulan sabit tu je, hehe

syiela said...

baru tau ada bantal ni.. tapi lepas ni tak guna dah kot.. tutup kilang dah hehehehe

dulu masa anak kedua jenuh juga saya pusing sana pusing sni.. kesnya mmg jahit banyak la.. lastnya saya tido je sepanjang masa

Adaa said...

wah tak pernah lagi try gune nih hehe ,dulu sakit jahit kejap je so sempat le berhibernasi dirumah saje hehe next time leh try bantal donut ni (bulan2 pose ni bantal pon nmpk sedap heheh)

Cahaya Kita said...

ada ye bantal nie? mana nak beli?

Khairyna said...

pengalaman bersalin yana sama ngan saya masa 1st dulu. mmg byk luka. abis pantang pun luka still tak baik jugak. dlm 6 bln gakla tak 'bersama' suami. sian dia tp nasib dia phm..tp anak yg ke 2 ni saya happy sgt sbb luka just terkoyak skt je. luka pun baik cpt dlm2-3mgu je dah jln tak sakit lgsg.smp adik ckp kat mak'kteh tu tak mcm org dlm pantang'..haha

eza miza said...

Penah jumpa dlu... Tp xbesa guna.. Gud info ibu. Tq..

asma fadzil said...

pnh guna jgk donut ni lps beranak ank ke-2 dan ke-3..kesnye sbb nk blk pantang kn travel jauh so Dr suggest pakai ni..Lebih selamat.. Beli kat Farmasi je..;)

asma fadzil said...

penah pakai jgk donut ni..
boleh beli kat mana2 farmasi..;)

Hamidah Azlan said...

Mne nk dpt ni kak? Bpe rm?

Yana said...

ni pinjam je dear. so tak pasti beli di mana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop