@ Produk Hilangkan Parut Jerawat

Tuesday, September 11, 2012

Sebelum pregnant Ibu selalu naik jerawat. Naik takdela banyak. Dalam satu dua biji je sebulan (selalu naik bila bendera naik :P). Masalahnya jerawat yang sebiji dua ni selalunya besar dan akan tinggalkan parut. Ibu tak suka betul tengok. Dahla selalu naik kat hidung dan area mulut. Macam comot je.
 
Kawan Ibu perkenalkan satu produk. Produk SkII. Mula-mula tak nak cuba sebab SKII ni kan diketahui memang agak mahal. Tapi bila Ibu tengok muka dia. Memang kulit licin dan berseri je. Nampak la halus mulus tu kan. Ibu pun beranikan diri cuba.
 
Ibu try SKII Facial Treatment Repair C. Mula-mula takdela beli di kaunter kan. Sebab yang full size kan mahal. Takut tak serasi rugi pulak. Ibu Google cari yang saiz sampel. Banyak je yang jual. Ibu beli yang saiz kecil dan cuba. Saiz 2ml je - tahan la 2 minggu sapu kat tempat parut je - jimat la katakan.




Alhamdullilah memang berkesan. Parut akan pudar dan cepat hilang. Kira before jerawat bulan depan tu naik. Parut jerawat lama dah tak nampak. Bila pregnant - jerawat dah tak naik. So muka pun dah takde parut jerawat. Ibu suka sangat. Ini memang produk yang berani direkomen. Lagipun bila pakai muka tak berminyak. Dia serap terus ke muka dan rasa sejuk je.
 
So saper ada masalah nak hilangkan parut - bolehla cuba ye. Macam Ibu dah setahun lebih pakai. Memang dah berani la beli kat kaunter. Tapi kena tunggu promosi Krismas. Baru berbaloi-baloi. :) Tapi sekali beli memang tahan lama. Sebab die macam pekat sikit. Oh ya selain hilang parut - die juga boleh kurangkan fine lines. Erkk konon nak nampak muda. Heh.
 
SK-II Facial Treatment Repair C 15ml
 
P.s: Saya bukan duta SKII ye :P

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Ibu Khalish n Ilhan said...

oleh kerana BabyIbu kata berani rekomen, blh bagitau x beli kat blog mana? terima kasih :)

erin said...

haha.. sama kes mcm ibu khalish n ilhan, mana ibu dptkan sample tu?

nak try beli yg kecik2 dulu la...

Nad @ MamaZN said...

saya pakai safi je
selamat dan suci =p

GOSIP ARTIS MALAYSIA said...

ramai yg kata sk2 ni bagus, tp tu la mahal sgt.. nk cari sample punya juga lah

eza miza said...

Wahh..menarik ni..

Ummi Maryam said...

Kalau ada rezeki lebih bolela nak cuba.hehe

Norshahira Aisyikin Mohd Ariff said...

beli katmana?

fatihah siti said...

Sy gune jugk skii.. tp hrga d counter mahal sgt.. nsb baik jumpe ig @sk2_atiey_hah.. dia jual murah sikut dr counter.. yg penting product dia oriiii.. try la tgk.. dia ada jual mcm2 size

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop