@ Belly Belt

Thursday, October 18, 2012

Mengandung? Baju kurung dan seluar dah tak muat?. Ya inilah penyelesaiannya - eceh macam iklan beli barang pakai telefon kat tv pulak rasa. Heh. Tapi tak tipu memang ini penyelesaiannya.


Nama benda ni ialah Belly Belt. Ibu guna masa mengandung. Bolehla pakai baju kurung dan seluar sedia ada dalam jangka masa lama. Ini brand Mothercare. Kat gambar bawah tu ada tunjuk. ada dua jenis - satu butang dan satu cangkuk (sesuai tuk baju kurung). Ada juga 2 saiz - bila perut dah besar pakai yang panjang tu.


Tapi masa Ibu cari hari tu out of stock. Tak tahulah kot sekarang ada. Ini pun pinjam dari kawan Ibu. Tq sangat sebab kasi pinjam. Lap u (anda tahu siapa diri anda :P).

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Allene said...

lin pun tgh cri bnda ala ni.. mhal tak ibu?

Rozita said...

ooo...itu gunanya belly belt... hihi.. tak pernah tau pun... bila tak muat pasrah je semua tak pakai..tq bagi info ni...

BabyIbu said...

Lin - rasanya RM89. Kalau tak salahlah. Em Lin email yana alamat eh. nk pos hadiah. Tq

Rozita - dulu macam tu juga masa first pgnant :P

Nad @ MamaZN said...

Bape rm ek ni..?

ieyda said...

xpenah pakai benda nie..sbb xtau apa fungsinya. Skrg baru tau. Xpelah nnti nk beli bila pregnant kali ke 3

Ibu Ayra said...

yana, kat kangar tak penah nampak pun benda alah nih...brand mothercare pun susah nak cari... kalau yana tau memana yg jual online, pls inform k.ros ya... TQ!

BabyIbu said...

kak ros. cb try kat sini

http://www.littlewhiz.com/pd-belly-belt-combo-kit.cfm#.UH_cOsW3_v8

~emi~ said...

kita tak tahu ape tu belly belt..baru tahu skrg. lol

AkmaFaizal said...

Owwhhh...xpernah tau tentang kewujudan menda ni. selalu pkai xberzip/berbutang je..sembunyi bwh baju..sib tak londeh kan...akeke

Ibu Ayra said...

tq yana ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop