@ Daiso The Curve

Tuesday, October 16, 2012

Last week sempat pergi Daiso di The Curve. Apa Daiso ni? Daiso ni kedai jual barangan dari Jepun. Semua barang RM5 sahaja. Memang banyak barang dalam ni - dari alat tulis, peralatan dapur, barangan kecantikan - eh pendek kata macam-macam ada.
 
First time pergi dulu jadi tak ketahuan. Semua nampak unik dan menarik. Main ambil sampai penuh raga. Yelah barang macam alat tulis, kotak aksesori - macam-macam lah yang nampak comel dan kiut. Sekali bila nak bayar. Dok terkira-kira. Eh kalau satu RM5 - kalau 10 barang dah RM50. Huhu. Ada benda yang berbaloi beli RM5 tapi ada yang Ibu rasa beli kat Tesco lagi murah. Huhu. Last-last letak balik semua - apa pun tak beli. Tapi kali ni pergi memang nak beli barang. Barang apa - jom tengok.

 
 
Barang banyak



Maaf sambil dukung Amani snap gambar jadi ni jelah sempat ambil. Ha kali ni pergi Daiso nak beli masker arang aka charcoal mask. Adik ibu la cakap ramai dok beli online. Katanya bagus. So tu semangat pergi beli. Heh.

 
Ibu beli yang kanan tu. Belum sempat try lagi. Lepas try Ibu review k. :)

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

ieyda said...

ieyda xpenah masuk daiso lah...xtau nk beli apa kt sana...
klu msk, mau yg xde dlm list terambil sekali...

atfina said...

we are smart consumer.. some worth buying there.. selebihnya..lebih murah di tempat lain.. :)

Siti Haslinda Sadiken said...

apa tuh ibu?

Lynn Hamzah said...

x berkesempatan lagi nak pergi daiso nie...almaklumlah tinggal di jb...

Allene said...

nak pergi... :D mcm best.

Nad @ MamaZN said...

Kene ati2 gak..aritu abh saya masuk sini, die ckp bukan sume brg jepun..brg china pun ada..
Biasa la org tua lagi peka ;)

~emi~ said...

WHoaa...sy pun suka ke daiso. selalu ke daiso yg kay the mines. masker arang tu mmg ramai kot yg beli. kakak sy pun beli. tp berjaga2...jgn pekai pastu tayang muka depan amani. nnt tak pasal2 menangis ketakutan..haha. anak sedara sy pernah menangis tengah2 mlm sebab takut bila nampak kitorang pakai masker tu..almaklum la..hitam.

Iela Fazielah said...

ILA ADA GAK ke daiso ni kat mines...tp mcm xcaya betulke satu rg rm5 je...tp kira ok la daiso ni...

mrs adam said...

charcoal mask tu mmg best,tp kat daiso ioi asik xde je.dah tahu la ada kat daiso the curve.hehe
pencuci muka charcoal dia pon best

AkmaFaizal said...

kat ioi pernah gi sekli..nnt bole gak cuba masker tu.. :)

Rozita said...

wah.. tak pernah pergi lagi ni.. nasib baik jauh..hehe.. kalau tak harus ku borong macam kedai rm2 tu..

~emi~ said...

Kenapa la daiso ni takde kat johor. Haih..rindu, lama dah tak pi cuci mata tengok barang2 comel kat daiso.

Siti Asiah said...

seronok pg daiso...rase semua nk beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop