@ Warna -warni

Friday, November 30, 2012


ETA Early January 2013
 
Deposit RM100
Baki 2 kali bayar
 
Nak order KLIK SINI

SIGNATURE STRIPE STITCHED PATENT TOTE
STYLE: F19198
 
RM550

Signature stitched patent leather
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Zip-top closure, fabric lining
Handles with 8 1/2" drop
14" (L) x 9 3/4" (H) x 4 1/4" (W)
 
 
 

@ Gear 5

Thursday, November 29, 2012

Sekarang Ibu tengah semangat siapkan thesis. Tengah finalizekan sistem untuk system evaluation dan pada masa yang sama membaiki bab-bab yang telah dikomen penyelia. Sukarnya nak finalize everything. Rasa macam nak masuk Doraemon punya time capsule. Satu minit di luar sama dengan satu jam dalam capsule. Mesti cepat habis thesis ni. Huhu. Ni baru nak taip satu ayat-si abang panggil, baru nak sambung si adik menangis. huhu.



Susah juga nak menulis dan menerangkan apa dalam otak ni. Semua benda dah ada dalam kepala ni tapi nak tulis tu - ehmmm sangat mencabar. Paksa diri juga nak buat sebab next semester dah ada syarat baru kat UM ni - nak submit tesis kena ada 2 ISI papers accepted. Hoho - bukan mudah tu ye. Makan masa yang panjang. Kalau boleh nak elak. Huhu. Doakanlah ye Ibu sempat siapkan semua. Ya Allah permudahkanlah urusanku dalam menyiapkan tesis ni. Amin.

@ Buah Untuk Bayi

Wednesday, November 28, 2012


Just nak share. Amani dah boleh makan minggu depan. Yeayy.

@ 4 Hari Lagi

Tuesday, November 27, 2012

Ada 4 hari lagi untuk join contest sambil beramal. Kalau takde gambar dengan tisu, gambar yang menunjukkan kemesraan keluarga pun boleh. Jemput join ye!!

Share the Softness Contest with Kleenex® and BabyIbu

 

@ Clearance Sale - x10der

Monday, November 26, 2012

 
Clearance sale - X10der
 
Saiz S only
 
Limited quantity
 
Nak order KLIK SINI
 
Rujukan saiz:
S (50kg & below) (Punggung 36-38)
 
x10der Dahlya Basic (Cotton) - RM49 RM35
 
 
 
Pink - RM49 RM35
 
 
 
Kelabu - RM49 RM35

 
 
Penerangan Produk
Diperbuat daripada kain 100% kapas.
Hujungnya diberi kemasan lurus lepas
Manakala bahagian tangan tidak terlalu ketat dan besar (ezi wudhu)

 
x10der Dahlya Elite (Microfiber)
 
White - RM35 RM30
 
Penerangan Produk
Diperbuat daripada kain microfibre lycra yang sangat selesa. Ciri-ciri:-
1.Potongan x10der 1 dahlya sangat selesa kerana telah melalui R & D yang berterusan
2.Materialnya yang stretchable memberi keselesaan kepada pengguna
3.Kemasan hujung tangannya menggunakan getah yang lembut dan EZ Wudhu'
4.Getah pinggangnya 3/4" lebar bagi memberikan cengkaman yang baik
 
 
x10der Dahlya LE Denim - RM59 RM45



Penerangan Produk
Diperbuat daripada gabungan kain denim & chiffon lycra.
•Denim stretchy dan selesa
•Chiffon lycra juga stretchy dan lembut
 
x10der Dahlya Pink Stripe - RM49 RM35
 

Penerangan Produk
Diperbuat dari kain Cotton Lycra yang sangat lembut, stretchy dan selesa.
 

@ Baby Waterproof Bedsheet Protector

Sejak Ammar dah tak pakai diaper ni tak berani tidur atas kati. Bulan ni je dah 3 kali kes kebocoran. Nasib baik tidur atas toto. Kalau tak jenuh nak angkut tilam nak jemur ke bawah. Nak lapik pakai changing mat Amani tak muat sebab Ammar tidur ke sana sini perginya. So bila Ibu jumpa Baby Waterproof Bedsheet Protector kt MyDeal. Ibu terus beli. RM55 je. Boleh AMmar tidur dengan Ibu balik atas katil :).
 

 



Nak beli klik sini

@ Grand Opening Al-Humaira

Saturday, November 24, 2012

Hari ni ada Grand Opening Al-Humaira Contemporary. Ibu memang selalu beli so mestilah pergikan. Lagipun dekat sangat dengan rumah. Dekat The Strand tu je.


 
Pergi pukul 11 pagi. Dah ramai orang. Ada die buat makan-makan sikit.
 

Ayah dan Ammar makan. Ibu masuk. Memang ramai.
 
 

Ini kawasan cardigan, blouse and skirt
 

Hoodie
 

 
Inner neck kat bawah meja kaca. Ramai borong sakan.

 
Ibu berkenan shawl chiffon ni. Sangat lembut. RM39 je.
 
 
Barisan nak membayar

 
Budak dah tensen menunggu Ibu. Dekat sejam juga la kat situ. Belinya sikit je. Bawah ni goodie dari Al-humaira. Sape nak pergi sempat lagi. Sampai pukul 7 petang ni. :)

 

@ Abangnya Pula

Thursday, November 22, 2012

Ingat tak entri nak ambil gambar juga? Supaya adil - last week bila ke Giant - kali ni amik gambar Ammar pula. Tersenyum lebar Ammar. Heh. Baru faham perasaan mama abah kita dulu - nak kena beli untuk semua anak. Beli semua poket sakit, tak beli kat semua, confirm ada yang menangis. Huhu.
 
Kalau dulu pergi shopping complex, Abah mesti takkan naik tingkat atas sekali - kalau dulu tingkat atas sekali selalu jual toys dan ada tempat game. Abah cakap dah tutup. Tapi bila Ibu jengok macam ada orang dan buka lampu. Dah besar baru tau - taktik tak mau naik atas. Haha.
 
P.s: Dulu masa kecil suka juga menangis if tak dapat barang - tapi bukan nangis guling-guling just nangis slow-slow. Pikir-pikir balik memang mengada kan. Huhu.


@ Jom join!!

Wednesday, November 21, 2012

 
Jom jadi 100 yang bertuah. Tinggal a few seats left. Jangan ketinggalan untuk join.
 
Nak join KLIK SINI

@ Mood ke laut?

Tuesday, November 20, 2012

Dah 2 hari.  Nak buat keje serba serbi tak kena. Dok termenung je mengadap lap top ni. Semangat oh semangat. Datanglah dikau. Kerja banyak nak kena buat ni. Huhu. Inilah writer's block kata orang. Nak start engine ni payah benar. Once dah start laju je kang. Tapi tulah. Cepatlah start.

Ya Allah. Permudahkanlah urusan ku. Amin.


@ Ready Stock Nov - Coach!!

Monday, November 19, 2012



Ready Stock!!

Lepas bayar boleh terus dapat

Nak buat 2 kali bayar pun boleh

 Just Order sini!!



1. COACH Madison Gathered Signature Maggie F18886 – KHAKI

 RM770









Gathered signature fabric with leather trim
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Center zip compartment, fabric lining
Handles with 10" drop
13" (L) x 12 1/4" (H) x 3 3/4" (W)
This is a signature product


2. COACH 24CM SIGNATURE DUFFLE F15067 - KHAKI/MAHOGANY

 RM540






Signature fabric with leather trim
Zip-top closure, fabric lining
Interior zip, cell phone and multifunction pockets
Outside zip pocket
Convertible strap for double handle with 12" drop or longer strap for shoulder or crossbody wear
13" (L) x 11" (H) x 3 1/2"(W)


3. COACH PENELOPE SIGNATURE SATEEN CONVERTIBLE SHOULDER BAG F19232 - KHAKI MAHOGANY

 RM630









Signature sateen fabric with leather trim
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Zip-top closure, fabric lining
Outside turnlock pocket
Adjustable double shoulder strap converts to single long strap for crossbody wear
13 1/4" (L) x 12 1/4" (H) x 3 1/2" (W)
This is a signature product

4. COACH POPPY MADRAS HIPPIE F19610

 RM610








Inside zip pocket
Multi-function pockets
Zip-top closure
Fabric and leather trim
Fabric lining
8 ” drop APPROX
9"(L) x 13 (H) x 3 (W)


5. Coach Signature Stripe Multi Stripe Convertible Hobo F19283


RM570








Signature fabric with metallic fabric trim
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Zip-top closure, fabric lining
Handle with 11" drop
Longer strap for shoulder or crossbody wear
Size : 13" (L) x 11" (H) x 4 1/2" (W)
 This is a signature product





6. MADISON SIGNATURE C MAGGIE F18762 - BLACK

RM750






 13" X 12.25" X 5.25"
Signature C fabric with black patent leather trim, Nickel/Silver hardware and accents
Small black patent leather Coach hangtag and larger smooth black leather Coach hangtag
Horse & carriage Coach label on front, Deep red sateen lined interior
One large zipper pocket and two multi-function pockets on interior

7. COACH Signature Stripe Tote F19046 - Khaki Mahogany

 RM450





Signature fabric with leather trim
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Zip-top closure, fabric lining
Handles with 8 1/2″ drop
9 3/4″ (L) x 9 3/4″ (H) x 3 1/2″ (W)



8. COACH Ashley Patent Hippie F17953 - Cobalt Blue

RM630









10(3/4)” L x 11″ H x 2(1/4)” W
Handle with 8″ drop
Longer strap for shoulder or crossbody wear
Patent Leather
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Snap closure, fabric lining

9. COACH Signature Pieced Duffle F17490 - KHAKI TUBEROSE

 RM680







Double strap converts to single long strap for shoulder or crossbody wear;
Drop 12.25” and longer drop 23”
Fully lined with satin fabric.
Inside 1 zip pocket and 2 cell phone/multifunction pockets.
Outside 1 open pocket on the back.
Comes with 1 leather tag and 1 metal tag.
Finished with polished Silver hardware.
10 3/4″ (L) x 10 1/2 (H) x 3 1/2″ (W)


10. COACH Penelope Signature Buckle Hobo 18875 - GREY

RM650











Outline Signature fabric with leather trim
inside zip cellphone and multifunction pockets
zip top closures, fabric lining
outside pocket
Handles with 7″ drop
13.5″ (L) x 12.5″ (H) x 3.5″ (W)
11. COACH LAURA SIGNATURE TOTE BLACK
 
RM620
 
 
 
 
Leather
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Zip-top closure, fabric lining
Handles with 8 1/2" drop
12 3/4" (L) x 13 1/2" (H) x 4 1/2" (W)
Care card, price tag



12. COACH Alexandra Compact Clutch Wallet F46329 - BLACK

RM350








Leather
Credit card and multifunction pockets
Full length billfold compartment
Snap closure
5 3/4″ (L) x 4″ (H)

 
13. Coach Signature Stripe Outline C Small Wristlet Handbag F47788 - Grey

RM200

 
Signature sateen outline C fabric with fabric trim
Zip-top closure, fabric lining
Outside open pocket
Strap with clip to form a wrist strap or attach to the inside of a bag
3 1/2" (L) x 2 1/2" (H)
This is a signature product


14. Coach Poppy Dream Small Purse - F47221 (SV/Multicolor)


RM160




Made of fabric signature.
Approx. 5" x 3 1/2".
Zip top closure with leather pull.
Outside back slip pocket. Inside 3 credit card slots and key ring.
Fabric lining. Silver tone hardware.

@ Acara Wajib Pergi

Setiap tahun mesti pergi - Pureen Warehouse Sales. Masa nilah nak borong baju basahan yang murah (dulu RM1 - sekarang RM3 - tapi still sangat murah). Juga masa borong toiletries. Entri bergambar masa pergi dulu:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop