@ Pre-order Tefal

Thursday, February 28, 2013


Kali ni Tefal pula ....


BORANG TEMPAHAN
Pre-Order Barang UK
ETA - 2 Months after shipping date
Deposit - RM50%


 
Tefal Non-Stick Aluminium 9 Piece Pan Set

Price: RM420.00 (All inclusive)



Containing all the basics including 5 non-stick pans with glass lids and a range of utensils, all with handy easy to clean properties.
Pan set includes:
2 saucepans, diameter 16cm and 18cm.
2 frying pans, diameter 20cm and 24cm.
1 milk pan, diameter 14cm.
Pan set features:
Made from aluminium.
Glass lids.
Bakelite handles.
Easy clean with non-stick coating.
One egg wonder, spatula, slotted spoon, and large spoon.
Oven safe up to 180°C.
Suitable for hob types: gas, electric, halogen, ceramic and solid hotplates.
Dishwasher safe

Tefal Bistro 5-Piece Cookware Set
Price: RM420.00 (All inclusive)


1 x 14cm millpan wihout lid
1 x 16cm Saucepan and glass lid
1 x 18cm Saucepan with glass lid
1 x 20cm Fry pan
1 x 24cm Fry pan
Unique Thermospot technology;
Resist Plus non-stick coating;
Glass lids;Dishwasher safe;
Enamel exterior which is easy to clean
Suitable for gas and electric hobs
Dishwasher safe
Resist plus coating that promises durable non-stick cooking performance
Unique Thermospot technology lets the consumer know when the frying pan has reached it's optimum cooking temperature

@ Jom Pergi My Dear Warehouse Sale


Ibu suka sangat walker Mydear. Dari Ammar pakai dulu smpai la Amani.Tahan barangnya. Macam nak ajak Ayah pergi je :P

WAREHOUSE-SALES-FOR-WEBSITE
 
 
Until 10 March 2013

Products Offered
Cots Walkers Car Seats Baby Accessories and many more
 
Time
9am – 7pm
 
Location
(603 8060 0095)
34, Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park 47120
Puchong Selangor
 
For more information,
please visit:
Email: enquiry@mydear.com.my

@ Lapik perut

Wednesday, February 27, 2013



Ini merupakan bekalan makanan yg wajib ada dalam beg. Kalau kat lab lapar, makan. Kalau tengah-tengah malam stay up lapar pun makan ini juga. Sedap. Tq kerana menjadi makanan yang melapik perut saya sepanjang usaha keras menulis tesis.

Posted via Blogaway

@ Pre-Order George Foremen

Tuesday, February 26, 2013


Atas permintaan ramai, pre-order untuk George Foreman dibuka kembali. Apa benda ni? Inilah grill electric. Senang masak guna ni. Ramai dah beli - hampir 30 unit terjual dah before. So sape berminat just isi form ni sebelum 28/2/2013.
 
 
Pre-Order Barang UK
 
ETA - Early May 2013
 
Deposit - RM50%


George Foreman Grill Black - 5 portions
Price = RM280
 
 

Cooks up to 5 portions of food
516cm squared cooking surface
Extended handle
Sloped Grill design
Cooks from top and bottom simultaneously
Floating hinge


GEORGE FOREMAN Grill - 7 portions
Price = RM320
 
 




 
Cooks twice as fast as conventional cooking methods and is a welcome accessory to any dinner party. The floating hinge and the versatile grill adapt to thick chicken breasts and sandwiches as well as thin bacon strips or eggs, and can cook meat, vegetables and even frozen fish.
 
Type of Grill Health
Number of Portions 7
Power 1630 W
Cooking Surface 774 cm2
Thermostat
No Numbers of Plates 1
FEATURES
Removable Drip
Tray Yes
Visual Indicator
Temperature ready indicator light
Isolated Handle Yes

@ Blog Anda Ada Dalam List?

Baru ada masa nak update bloglist di BabyIbu. Semua gara-gara virus dulu. Sape yang nak exchange link - klik sini ye - http://babyibu.blogspot.com/2009/07/blogger-list.html.

@ Baby Ke Tiga

Monday, February 25, 2013


My new baby. Alhamdullilah. Syukur padamu Ya Allah. Lepas ni prepare untuk VIVA.
 
 
 
 

@ Borong Tudung RM10 di Ariani

Satu lagi kedai tudng yang dekat dengan rumah. Dulu memang suka beli tapi sejak harga makin naik dah kurang sikit. Tapi selalu la dapat msg dari Ariani bila sales. Lepas pergi beli shawls di Al Humaira. Terus singgah Ariani.
 
Kat sini tak ambil gambar pun. Ramai sangat orang dan padat kedainya. Niat di hati just nak tengok je. Tapi sekali boleh pula ada tudung dijual harga RM10. Mula-mula jeling je - selalu kan tudung yang dilelong mesti biasa-biasa je. Sekali Ibu belek - eh elok tudung ni. Kalau dulu jual - RM30-40 juga lepas sale. Jenis kain lycra tu.
 
Ibu pun apa lagi. Mula memilih. Banyak saiz S - tapi Ibu tak ambil banyak sangat sebab dah banyak tudung jenis ni. Ibu beli warna hitam - sebab yang lama dah lunyai. Lepas tu borong untuk bagi Mama, MIL dan kat mak cik. Hehe. Puas hati sebab kain die cantik. Oh ya kalau nak beli, try dulu sebab kadang-kadang walau sama jenis tapi bila pakai lain2 pula potongannya.
 
Sale ni sampai 3hb 3 2013. So sempat lagi korang nak terjah. Better awal sebab last sale pun ada juga singgah tapi yang RM10 memang tinggal yang tak best sangat. Ini Ibu jumpa banner die.


 
Ini pula yang Ibu borong - sape ada kad Ariani jangan lupa bawa. Ada extra 5% diskaun. :)
 
 

@ Bersimpuh

Sunday, February 24, 2013



Anak dara ibu sorang ni memang suka duduk bersimpuh. Padahal duduk pun kekadang tertumbang. Hmm sekejap je dah 8 bulan.

Makan selera tapi gigi belum tumbuh lagi. Huhu. Amani memang tak nak minum susu dari botol. Kalau air nak pulak. So sekarang memang direct bfeed je. Kesian jugak bila time ibu g um tu. Huhu.

Apapun alhamdullilah amani sihat.  Dah dok tepuk tangan dan goyang- goyang badan bila dengar lagu. Mulut pun dah pandai bunyi itu ini.

Posted via Blogaway

Posted via Blogaway

@ Beli Shawls di Al-Humaira

Saturday, February 23, 2013

Baca kat FB Al-Humaira katanya sales. Terus pepagi pergi maklumlah dekat je ngn rumah. Sekarang Ibu suka pakai shawls pula. Al-Humaira punya shawls banyak jenis - tapi yang jenis Chiffon Ibu suka sebab senang pakai. Tapi sayangnya shawls yang Ibu berkenan takde sale pun. Tapi dah alang-alang pergi - beli jelah kan. Hehe.
 



 
Shawl LANAA


Inilah hasil rembatan. Satu je beli. Lain tu orang punya. Hehe. Kalau tak dapat pergi bleh beli je online http://www.alhumairacontemporary.com/ - ada sales 10%-30%. Except new ollections ye - huhu.

@ Chak

Friday, February 22, 2013


Chak. Lamanya tak berblog. Alhamdullilah dah berakhir kemuncak kesibukan. Lepas ni bolehla aktif balik.

Oh ya lately ramai yang email pasal tefal and george foremen. Kebetulan memang ada kawan baru offer suh promote. Nanti sehari dua ibu update ye.

Contest pun minggu depan insyaallah akan diumumkan. Kena sort out a few things first. Hidup sangat tunggang terbalik lately. Apa pun, terima kasih allah atas segalanya.

Posted via Blogaway

@ Baucer Buku 1Malaysia

Tuesday, February 19, 2013



My last voucher-insyaallah. Boleh la nak beli kertas A4 dan kaler untuk Ammar. Tq ye kerajaan persekutuan malaysia.

Posted via Blogaway

@ Gambar - Disneyland Paris - Part 1

Friday, February 15, 2013

Hari ni tengok gambar dulu ye. Gambar berzaman ni. Tetiba nampak dan teringat tak pernah share. So ni Part 1. Part tu bersambung ya. :)

 
Pintu masuk


 
Beratur untuk check makanan







 
Beratur nak jumpa Mickey Mouse





Ramai oo. Sejuk lak tu
 
 
40 minit beratur. Cuaca 0 darjah celcius tau



 
Ammar dan buku yang disain oleh Mickey Mouse - 20 euro tau - huhu







 
Parade




ammar teruja - ehemm ibu pun teruja
 

 
sukanya masuk dalam ni sebab panas :)



 
Pooh. Tapi tak kuasa nak beratur lagi


 
Ops nanti bersambung ye....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop