@ Bye-bye Tea

Wednesday, March 27, 2013

Ibu memang peminum tegar teh. Selalu minum teh lipton. Sehari 4-5 cawan juga. Huhu. Pendek kata kalau miss rasa tak best. Alkisahnya baru-baru ni Ibu berurut. Bidan tu kata walau badan Ibu ni kecil tapi angin banyak. Ibu pun bagitau la memang suka minum teh. Pastu apa lagi - bidan tu bebel. Katanya teh tu kalau boleh jangan minum. Bukan kurangkan malah suruh stop terus. Errkkk. Terpinga Ibu. Ibu tak suka kopi, nescafe mahu pun milo. Teh je Ibu suka. :(
 
Bidan kata, kalau minum teh ni badan berangin. Perempuan tak elok badan berangin. Macam-macam penyakit nanti. So bidan tu cadang Ibu minum Teh Mas Cotet. Katanya teh mas cotet ni banyak kebaikan. Makanya Ibu pun trylah - beli Teh Mas Cotet brand Nani's. Macam ni ha kotak die.
 


Alhamdullilah rasa die ok. Lain sikit tapi boleh minumla-takdela pahit ke apa. Sedap jelah. So dah 2 minggu tukar. So far macam ada perbezaan. Ibu selalu kentut mengeluarkan angin (sebelum ni susah) dan badan rasa lebih ringan. So akan jadi amalan lah nampaknya cik mas cotet ni. :) Alhamdullilah.

2 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Aidanisme said...

beli kat mane tu kak?

Yana said...

Kat kedai jamu ada jual. Harga retail RM15

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop