@ Bila harga emas jatuh

Tuesday, April 23, 2013

Last week harga emas jatuh banyak. Kebetulan pula, adik Ibu mencari barang untuk preparation kahwin. Memang dah sebulan plan nak balik Kuala Pilah (kampong MIL). Jangan tak tahu - emas di Kuala Pilah murah dari Kuala Lumpur :). Memang rezeki adik Ibu, time nak beli pula emas jatuh harga. Masa kami pergi tu harga emas hanya RM130/g. Ha murah kan?
 
Bertolak pagi dari rumah, sampai sana pukul 11 pagi jugaklah. Wah sekali tengok - semua kedai emas di Kuala Pilah tu penuh dengan orang. Macam warehouse sale pula gayanya. Susah juga nak beli sebab nak tengok barang pun susah. Siap kosong kotak barangnya. Heh. Meh Ibu tempek gambar sempat snap.

 


 
Antara kedai emas di Kuala Pilah


 
Ha ramai kan? Tapi memang murahla. Niatnya takdelah Ibu nak beli apa-apa tapi sebab murah punya pasal terbabas juga. Ibu tempah loket nama - tapi lambat lagilah siapnya. Just beli kat Amani subang macam kat bawah ni. Buat simpan nak pakai besar. RM100 je :).
 
Kemudian, pergi KL balik. Nak cari cincin berlian. KAlau berlian kat Kuala Pilah tu mahal, kat Masjid India lagi murah banyak. Kat kedai bawah ni ha - Varusai. Memang berbaloi. Cuba tengok bape penuh orang dalam kedai. Huhu.


Akhirnya, semua plan nak beli berjaya dibeli dengan harag yang paling umpphh. Alhamdullilah.

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Nafisa81 said...

ha..tu lah yg peliknya..kedai emas kat kampung betul2 ikut harga semasa.

Mooniqueen said...

Murahnya 130/gram?

Eliss Mie said...

untung :) eliss beli gelang hr tu rm167 segram. gerammm ajer rasa.hehehe

zarena heeney said...

tu la mmg ramai yg membeli harga jatuh betul

Cho Zila said...

memang menarikkan... masa turun sikittu dulu dah beli sikit lepaihtu jatuh lagi banyak.. tapi oklah... mampulah sikit...

isabelle frankly said...

gagagaaaaaaaaaa....
nak beliiii.

tapi xkan nak minta org belikan dr jauh? kang xkena dgn taste

Yana said...

kat kuala pilah memang murah :). Isabelle - ha design cantik pun dah takde-semua org borong. Hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop